L'envol

informació obraIntèrprets:
Jonathan Aubart, Nathan Chouchana, Inès Grunenwald, Yoanna Marilleaud, Mattia Maggi, Eliot Maurel, Laurène Thomas, Tom Vershueren, Ugo Stebel
Autoria:
Tamara Cubas
Direcció:
Tamara Cubas
Sinopsi:

Els nostres joves ja han abandonat el niu i s’aventuren a la vida i a la ciutat. Tenen les ales ben esteses i volen anar lluny. Tenen el desig lligat al cos i volen fer-se un lloc al món. El vent bufa fort i han de decidir en quina direcció volen anar. Han d'esperar que la tempesta es calmi o han de prendre el risc d’enlairar-se? Espectacle itinerant de dansa i teatre diürn per a tots els públics que posa en escena els primers passos dels joves en el vast món d’allà fora.

Crítica: L'envol

10/09/2018

El xoc amb la realitat

per Núria Cañamares

Encara desprenent-se de les plomes de ‘Le Nid’ (El Niu) i corrent Carrer del Migdia avall amb la mateixa coreografia i melodia amb què han acabat la primera part de la trilogia, a ‘L’envol’ (El vol) els francesos Adhok es retroben amb el públic de FiraTàrrega per explicar-los el “i què va passar després?”. Reprenen l’emoció tan amunt on l’havien deixada –o l’inoculen de cop als nous espectadors– i repeteixen la fórmula escènica ara, però, en un marc diferent: el món laboral i el terreny amorós.

Posen sobre la taula les dificultats de trobar una feina digna en una societat marcada per l’elevat atur juvenil (i general) i el risc d’hipotecar generacions vetant-los oportunitats. La precarietat, els desenganys, la descoberta d’una realitat més crua que la que imaginaven donarà pas a una situació de terror vital que s’aclarirà amb l’esperança d’un futur millor, visualitzant-se 10 anys més enllà quan, segurament, els ocuparan altres preocupacions. Estaré enamorada? Seré pare? Viatjaré? Hauré trobat el meu lloc? Seré feliç?

Com la ingenuïtat perduda, ‘L’envol’ no té la màgia de ‘Le Nid’, però segueix el traç d’una il·lusió per encarar amb empenta la vida, una energia ja més madura conseqüent amb la realitat i que deixa l’espectador amb el mateix benestar i ganes de seguir volant amb aquests noies i noies que, de sobte, s’han fet grans. Afortunadament, i tan afortunadament!, els interceptarem de nou a ‘Issue de secours’ (Sortida d’emergència), l’última parada d’aquesta aventura itinerant pel pas de la vida.