L'inventor d'il·lusions

informació obraDirecció:
Enric Magoo
Intèrprets:
Enric Magoo
Text:
Enric Ruiz, Ana Ruiz, Ia Mirapeix
Ajudantia de direcció:
Ana Ruiz, Victòria Alcaraz
Composició musical:
Xavi Carbonell
Escenografia:
El Talleret, Agustí Bardella, Enric Ruiz
Vestuari:
El Talleret, Agustí Bardella, Enric Ruiz
Sinopsi:

No t’'has preguntat mai qui s'’inventa els jocs de mans? Qui els fabrica? Qui decideix si es poden fer en públic? Quants tipus de trucs hi ha? Com es classifiquen? 

Si vols saber les respostes a totes les preguntes màgiques que sempre t'’has fet, no et pots perdre la visita guiada al taller laboratori de l’'increïble Professor Gargot. Amb ell t’'endinsaràs en el món dels invents i els efectes especials, coneixeràs les bambolines de l'’il·lusionisme. 

Ah! I també gaudiràs d’'un fantàstic espectacle màgic de la mà del GrandMack,” que és l’'encarregat de comprovar si funcionen els jocs acabats de fabricar.


Crítica: L'inventor d'il·lusions

10/10/2014

MAGIA-TRANSFORMISME i COMICITAT

per Ferran Baile

L´Enric Magoo ens invita a visitar el taller on es fabriquen els jocs de màgia que desprès utilitzaran els mags en els seus espectacles. Allí ens atendrà el simpàtic i eixelebrat Professor Gargot, que ens explicarà les diferentes modalitats i gèneres de jocs i com els va preparant seguint la comanda que li ha fet un mag molt estirat que es diu GrandMack. Fa poc temps aquest mag va perdre la seva companya i és per això que està tan seriós. En Gargot que és tot paternal, ha dissenyat un joc, el darrer de l´espectacle, amb el que vol sorprendre i emocionar al GrandMack i que torni a creure en la il.lusió i en la vida.

Un espectacle portat a bon ritme amb contínues sorpresas i magnífics trucs de màgia, en el que l´Enric Magoo es desdobla de forma sorprenent en els dos personatges, fent tota una creació del panxut, miop i bonifaci professor Gargot..

“¿És el mateix el que interpreta els dos personatges, mama -papa...Com ho fa?”, pregunta més d´un nen absolutament fascinat al final de l´espectacle.

Enric Ruiz, artísticament Enric Magoo (fent honor al famòs personatge dels dibuixos animats), és un dels millors il.lusionistes catalans amb una llarguísima trajectòria des de 1980 en que va debutar damúnt l´escenari. Des de llavors i vivint d´il.lusions ha realitzat mil.lers d´actuacions, ha creat prop de vint espectacles en solitari, va formar part de l´històric grup de màgia musical Abracadabra (1981-83), ha co-creat dos espectacles de teatre-màgia conjuntament amb Teatre de Cordó (Les màgiques aventures d´en Fixi i en Foxi-estrenat el 1990, i El retorn al Páis del Mai-Més-estrenat el 1997, i que han tingut diverses reposicions), ha presentat festivals-gales i programes de televisió i ha posat en marxa el Memorial Li-Chang de Badalona (Festival de Màgia en honor del gran mag català Joan Forns-Li Chang), que segueix dirigint actualment. Ha assessorat nombrosos espectacles dels que destaca especialment el Poe dels Dagoll Dagom i també per La Cubana, Focus, Jordi Sabatés, Teia Moner, Mario Gas i Mag Lari, del que és un gran amic.

Enric Magoo és un mestre especialmente en el terreny de la màgia còmica. Entre els nombrosos premis que ha rebut, destaquen : el tercer premi mundial de màgia còmica (Lausanne-Suissa-1991), Mag d´Honor (Argentina-1992), Vareta de Plata (Montecarlo-Mónaco-1993), Mandrakes d´Or (París-1994) y la Llàntia de Plata (Marrakech-Marroc, 2006).

Per saber-ne més, no deixeu de consultar la seva pàgina web, www.enricmagoo.com

Text : ferranbaile@gmail.com