Los miserables

informació obraAutoria:
Victor Hugo
Direcció:
James Powell, Lawrence Connor
Dramatúrgia:
Alain Boublil
Composició musical:
Claude-Michel Schönberg
Producció:
Stage Entertaiment
Direcció Musical:
Arturo Díaz Boscovich
Escenografia:
Matt Kinley
Intèrprets:
Nicolás Martinelli, Ignasi Vidal, Armando Pita, Guido Balzaretti, Lidia Fayrén, Elena Medina, Eva Diago, Carlos Solano, Talía del Val, Víctor Díaz, Víctor Gómez Casademunt, Rubén Yuste, Samuel Gómez, Albert Bolea, Manu Pilas, Nil Bofill Graupera, Ezequiel Salman, Carlos Manuel Salgado, David Velardo, Felipe Forastiere, Diana Roig, Marta Capel, Sara Pérez, Joana Estebanell, Júlia Jové, Raquel Arcos Valera, Laura Enrech, Sylvia Parejo, Pepa Lucas, i cor
Ajudantia de direcció:
Àngel Saavedra
Sinopsi:

Los miserables és un dels musicals de referència mundial dels últims 25 anys. Al 2010, es va estrenar una nova versió d'aquesta obra inspirada en l'obra homònima de Víctor Hugo al Barcelona Teatre Musical. Aquesta nova peça, produïda per Cameron Mackintosh novament, integrava també els dibuixos de Víctor Hugo com a element espectacular de l'escenografia. El drama dels personatges, les contradiccions entre el Bé i el Mal, entre la llei i la Justícia, entre l'amor i l'odi, entre la democràcia i la voluntat d'acaparar el poder de l'aristocràcia es manté intacte. Les cançons èpiques i emotives són fidels a les evolucions dels personatges, a cavall de la realitat i d'un món fantàstic. 

Stage Entertainment ha construït una producció que gira per tots els teatres de l'Estat espanyol. En aquesta gira, qwue es clou a finals del 2014 a Bilbao, hi ha només una estada a Catalunya, al gran Teatre del Liceu.

Crítica: Los miserables

01/03/2014

Musical espectacular i èpic, amb rics personatges

per Jordi Bordes

El musical que sap lligar millor l'espectaculraitat del gran format amb la trama més complexa. Una peça que disfruten tant els amants del musical com, també, els que disfruten amb personatges complexos, amb un discurs que genera una certa controvèrsia, uns personatges que s'equivoquen i proven de redreçar el rumb. Molta èpica, un bon glop de militància i un regust catòlic de l'època amb un mossén generós i còmplice amb els desvalguts. També, un punt pintoresc per mostrar la maldat i l'abús, sigui en les capes altes com en les més baixes de la societat. Davant de la mentida i la deshonra, l'actuació honesta i amorosa, un punt cursi però que atrapa per un espai i per una música vibrant.