Losers (perdedors)

informació obraDirecció:
Marta Buchaca
Dramatúrgia:
Marta Buchaca
Intèrprets:
Alba Florejachs, Jordi Díaz, i les veus en off de Jordi Banacolocha, Mercè Comes i Maife Gil
Escenografia:
Sebastià Brosa
Vestuari:
Laia Muñoz
Il·luminació:
David Bofarull
So:
Imma Sust
Caracterització:
Toni Santos
Producció:
La Villarroel i FAIG Produccions
Sinopsi:

Losers és una comèdia romàntica. Ella es diu Sandra i és una soltera que voreja els quaranta, que està tan perduda com quan en tenia 15 i que busca l’amor desesperadament. El busca a tot arreu, fins i tot a internet, encara que ho trobi de losers. Ell, el Manel, és un dependent d’una botiga de telefonia mòbil de més de quaranta, que acaba de ser abandonat per la seva nòvia, que se n’ha anat amb un teleoperador colombià...

Crítica: Losers (perdedors)

02/05/2014

Una comèdia moderna i ben feta

per María José Ragué

Marta Buchaca és una de les autores catalanes de la darrera generació, i, segons que va dir el curs passat en un encontre a l'Institut del Teatre sobre Dona i Teatre, mai no s'ha sentit marginada pel fet de ser dona  ja que els seus pares li han donat l'educació per arribar al éxit. És una excel·lent autora i el seu primer éxit va ser Litus, estrenada a la Flyhard, que desprès es va fer a l'Espai Lliure i també a força teatres de Catalunya.

Ara, Buchaca ha estrenat a la Villarroel Losers (Perdedors), on Jordi Galceran havia gaudit fins ara del gran éxit que ha suposat "El Crédit". "Losers" és també una comèdia contemporànea de dos personatges, aquí "noi-noia". Ella va a una botiga de mòbils, té prop de quaranta anys, vol tenir parella i decideix intentar-ho amb el venedor que també es troba en un estat anìmic similar. La primera part es sitúa a la  botiga, a la segona ja són una parella i viuen junts. Les situacions que es produeixen estan sempre entre la normalitat i l'embolic, tenen bon ritme i alguna petita sorpresa. Tot flueix amb suavitat i un cert interès. És una comèdia senzilla i ben construïda que distreu prou i que sense grans sorpreses ens fa disfrutar d'alguns moments. Un espai escènic pel primer acte a la botiga, un altre a casa, a la llar...Tots dos ben dissenyats i elegants. Alba Florejachs es mostra com una magnífica actriu i Jordi Díaz està també força bé. Agradarà al públic que es vol distreure sense que li compliquin massa la vida. Tindrà l'éxit que buscava Marta Buchaca: una peça moderna i ben feta que no ens doni mals de cap.