Lowland

informació obraAutoria:
Roser López Espinosa, Joan Yago
Intèrprets:
Guy Nader, Roser López Espinosa
Composició musical:
Ilia Mayer
Assesoria de moviment:
Àngels Margarit
Direcció:
Joan Yago
Sinopsi:

La coneguda coreògrafa i ballaria Roser López Espinosa ens presenta la seva primera peça llarga Lowland, un espectacle inspirat en la migració de les aus, al costat del ballarí libanès Guy Nader. Una obra de dansa contemporània que té com a punt de partida el desig ancestral dels éssers humans d’imitar les aus i que ens retorna a l’animalitat del cos i del moviment, a l’aprenentatge, l’esforç, la tenacitat i la resistència; a la bellesa, la superació i el desitjat esperit de superació.

El cos imagina i es transforma a Lowland. Un cos que es presenta ple de paisatges, totalment versàtil, amb una paleta de moviments infinita. Un cos articulat, suau, àgil, veloç i potent en un espectacle que, a través de l’extraordinari control i potencia dels ballarins, ens explica convida a descobrir les nostres pròpies ales.

Roser López Espinosa, graduada en dansa contemporània a Amsterdam, ha col·laborat com a ballarina amb Àngels Margarit / Cia Mudances, Cesc Gelabert i el director de cine Isaki Lacuesta, Iago Pericot (Mozartnu), entre d’altres. Al 2013 estrena Lowland, espectacle que en l'actualitat segueix de gira internacional i que ha rebut una gran acollida de públic i crítica a Les Hivernales al passat festival d'Avignon Off. Els seu treball s'ha programat a festivals internacionals arreu d'Europa, així com a Egipte, Argentina, Xile, Panamà, Canadà i Japó.


Crítica: Lowland

09/10/2015

Ícaro logró volar

per Jordi Sora i Domenjó

Lo cierto es que Ícaro logró volar. Aunque de aquella hazaña solo quede en el recuerdo su final. Se acercó demasiado al sol. Y en el fundirse de sus alas, se nos arrebató también el orgullo de la proeza. Solo, y abandonado en su locura, se precipitó en la inmensidad del mar. Creo que ningún artista lo supo entender mejor que Pieter Bruger el Viejo, pintor belga del siglo XVI, que situó al héroe en su tesitura, mientras era ignorado colectivamente en el Paisaje con la caída de Ícaro. Será que en nuestros tiempos lo inaudito lleve nombre de coreógrafa. Ser mujer y bailarina es una suerte de imposible que Roser López Espinosa convierte en celebración. Y al abrigo del 8 de marzo, se estrenó y presentó por 3 días en el Mercat de les Flors su primera pieza larga: Lowland - Fase 1, bailada con Guy Nader. La fantasía de volar, como hilo conductor.

La crítica del espectáculo, en el siguiente enlace: