Macbettu

informació obra



Sinopsi:

Alessandro Serra, un dels directors més personals de l’escena italiana, presenta a Temporada Alta el muntatge que l’ha catapultat internacionalment. Una versió del Macbeth de Shakespeare traslladada a la cultura sarda. Amb un elenc format només per homes —en la més pura tradició isabelina—, impregna el clàssic dels sons de la llengua sarda i la cultura autòctona de l’illa mediterrània. Amb el cos de l’intèrpret sempre en el centre del seu univers dramàtic, Macbettu crea un potent diàleg teatral molt físic entre els ritus ancestrals, les forces de la naturalesa i la literatura shakespeariana.


Crítica: Macbettu

13/10/2019

Les arrels de la violència

per Manuel Pérez i Muñoz

L’aclamat i premiat Macbettu de Serra que vam veure a Salt opta per una fugida de la literalitat, una reescriptura en tota regla que prescindeix de més de la meitat del text. Qui no estigui familiaritzat amb la turbulenta història d’ambició política i mort es pot arribar a perdre en aquesta versió sortida de les entranyes i centrada en les sensacions. Al canviar el context escocès pel sard s’aprofundeix en una simbologia mediterrània violenta i primària, on les espases es canvien per navalles i es mata a pedrades. La bogeria homicida dels personatges obre comportes atàviques i ens connecta amb referents com Puerto Hurraco.

LLEGEIX LA CRÍTICA SENCERA AL MITJÀ: https://www.elperiodico.com/es/ocio-y-cultura/20191013/critica-de-teatro-dos-shakespeares-contra-la-tirania-7679944