Measure for Measure (Mesura per mesura)

informació obraSinopsi:

La mítica Royal Shakespeare Company torna a Temporada Alta. Ho fa amb una de les peces més fosques de Shakespeare i, alhora, una de les més actuals: Mesura per mesura. L’obra, una contundent crítica als governants, explica la història del lloctinent Angelo, que, decidit a perseguir el fornici, condemna a mort un jove cavaller per haver deixat embarassada la seva promesa fora del matrimoni. Una comèdia tràgica i subversiva sobre la justícia, la moralitat i el desig sexual. Gregory Doran, un dels grans experts en Shakespeare de la seva generació, ha traslladat l’acció a la Viena d’abans del col·lapse de l’Imperi austrohongarès. La Viena de Freud, Klimt i Mahler.


Crítica: Measure for Measure (Mesura per mesura)

13/10/2019

Molt nom i poc soroll

per Manuel Pérez i Muñoz

Fundada als seixanta a Stratford-upon-Avon, la sola menció de la prestigiosa institució teatral britànica serveix per omplir els cartells. La seva versió d’aquesta obra, difícil de classificar pel seu to dramàtic amb situacions de comèdia, opta per la sobrietat en el seu plantejament escènic i per una lectura ajustada al caràcter alliçonador, un argument que encaixa amb dificultat en el present però també a l’accessòria ambientació de principis del XX.

LLEGEIX LA CRÍTICA SENCERA AL MITJÀ: https://www.elperiodico.com/es/ocio-y-cultura/20191013/critica-de-teatro-dos-shakespeares-contra-la-tirania-7679944