Nàufrags

informació obraDirecció:
Mamen Olías
Intèrprets:
Jaume Navarro, Mamen Olías / Cristina Soler
Vestuari:
Rosa Soler
Il·luminació:
Aleix Ramisa
Escenografia:
Jordà Ferrer (Antigua y Barbuda)
Sinopsi:

Espectacle de clown de carrer al voltant dels petits i grans naufragis de cada dia. Nàufrags que reben missatges d'altres nàufrags. Una trobada amb el públic per compartir un tros de vida. El ritual: deixar una llavor per allà on passem i emportar-nos-en unes altres que transformaran la nostra vida, poc a poc. Ja no som els mateixos. D'això es tracta: ja podem seguir. Un homenatge sense paraules a tots els viatgers que algun cop s'han sentit nàufrags. Riure's de tot: de la fragilitat, dels naufragis quotidians, de nosaltres mateixos. Es tracta justament d'això.

Espectacle finalista al Premi de la Crítica espectacle familiar 2016

Crítica: Nàufrags

12/09/2016

Treball de clown de molt ofici

per Jordi Bordes

La industrial Teatrera és una parella madrileny-catalana que ha sabut navegar per l'exigent marea de la supervivència artística, des del 2002. Amb aquest espectacle demostren que tenen molt d'ofici. Perquè saben connectar fàcilment amb el públic de molt diversa edat. Perquè alternen el gag de patacada (les caigudes i fer intervenir elpúblic divertidament) amb el d'una certa emoció (té instants d'una notable poètica) i de sorpresa (amb girs dramàtics però sobretot amb trucs d'atrezzo molt suggerents).

La seva història es bastant plana, però no importa massa, perquè el que busquen és la relació directa amb el públic que els envolta i que ningú abandoni el somriure als llavis. És un repte que aconsegueixen sobradament. La música és un acompanyament menor però l'espai (volgudament rudimentari) dóna molt de joc còmic i emotiu. Bona troballa és la de fer parlar les ampolles amb missatge i de pescar insòlits estels fugaços.