Noli me tangere (no em toquis)

informació obraDirecció Musical:
Niño de Elche
Intèrprets:
Niño de Elche
Autoria:
Marc Artigau, Victoria Szpunberg, Clàudia Cedó, Albert Lladó
Sinopsi:

Després d’un temps marcat per la sensació d’incertesa, d’excepcionalitat i de disrupció; de suspensió de drets, mort i malaltia, el Lliure no vol començar la temporada com si no hagués passat res. Conscients del vessant de ritual col·lectiu i simbòlic que té aquest ofici, l’obertura d’aquesta temporada se centra en portar a escena una mena de missa laica.
 

Aprofitem també la planta basilical de la Sala Fabià Puigserver i recuperem el sentit laic i cívic d’aquesta mena de construcció, que a l’època romana era de reunió ciutadana. Hi farem una litúrgia per reivindicar el teatre com un acte cultural i especialment artístic tan important com qualsevol acte en d’altres espais de culte religiós. L’oficiant d’aquest ritual serà Niño de Elche, un cantaor que reivindica les seves profundes arrels flamenques des de la més absoluta heterodòxia. Un artista subversiu, transgressor i dissident que sempre busca nous reptes creatius per experimentar i fer confluir llenguatges artístics diferents

Crítica: Noli me tangere (no em toquis)

26/09/2020

Niño de Elche predica en el Lliure

per Manuel Pérez i Muñoz

Set persones que aplaudeixen durant una escena estirada gairebé fins a l'exasperació. Llargs minuts per evadir-se, descobrir noves sonoritats del picar de mans o recordar la poesia col·lectiva de l'gest que solíem fer a les vuit al balcó. Aquesta és només una de les imatges que s'han lliscat aquesta nit de divendres en l'espectacle inaugural de la temporada del Teatre Lliure. El seu autor intel·lectual, intèrpret i oficiant principal va ser el Niño de Elche, cantaor hiperconnectat als moviments escènics i musicals més heterodoxos (...)

Llegir la crítica sencera a El Periódico