Otello

informació obraDirecció:
Andreas Kriegenburg
Coreografia:
Andreas Kriegenburg
Escenografia:
Harald Thor
Il·luminació:
Stefan Bolliger
So:
Andrea Schraad
Producció:
Deutsche Oper Berlin , Cor del Gran Teatre del Liceu , Orquestra Simfònica Gran Teatre del Liceu
Intèrprets:
José Cura / Carl Tanner, Stuart Neill, Carmen Giannattasio /Ermonela Jaho, Marco Vratogna / Ivan Inverardi, Alexey Dolgov, Vicenç Esteve Madrid, Roman Ialcic, Olesya Petrova, Damián del Castillo
Traducció:
Roser Batalla
Adaptació:
Roser Batalla
Sinopsi:

Símbol de la gelosia i la manipulació 

Xipre. Otello torna triomfant de la batalla amb els turcs. El nomenament de Cassio com a capità desperta l'enveja de Jago, que intriga per desfer-se'n. Quan s'apodera d'un mocador de Desdemona, esposa d'Otello, l'usa com a prova d'infidelitat i desferma la gelosia d'Otello, que mata la seva esposa abans d'adonar-se que ha estat enganyat.

L’admiració de Verdi per Shakespeare era tanta que les seves dues últimes obres estan basades en textos del dramaturg britànic, essent Otello la penúltima i Falstaff l’última.

La producció posa l'accent en el realisme d’una guerra que conté la història d'amor i els personatges.

Otello: Òpera en quatre actes. Llibret d’Arrigo Boito, basat en el drama Othello de William Shakespeare. Estrena el 05/02/1887 al Teatro alla Scala de Milà. Estrena a Barcelona, al Liceu el 19/11/1890. Darrera representació 27/02/2006. Total representacions al Liceu:156 

Crítica: Otello

29/01/2016

Un Otello ben mediocre

per Xavier Cester

Una de les obres mestres de Verdi ha tornat al Liceu en una producció escènicament decebedora, en un espai únic (un camp de refugiats que no aporta res a la tragèdia), amb una direcció musical sense tremp i un equip vocal molt discret on només destaca la delicada Desdemona d'Ermonela Jaho.