Ozom

informació obraText:
Josep Maria Lari
Direcció:
Josep Maria Lari, David Pintó, Victor Alvaro
Intèrprets:
Mag Lari
Companyia:
Gataro
Sinopsi:

OZOM és el nou espectacle de màgia on Mag Lari mira de sorprendre amb tot l’il·lusionisme del teatre, perquè hi ha apostat per un plantejament teatral diferent: OZOM transporta a un festival de màgia on actuen quatre il·lusionistes que han estat referents mundials en algun moment de la història de la màgia, i tot plegat presentat perl mateix Lari. 

OZOM també és un homenatge als grans mags que han convertit l’il·lusionisme en un art admirat al llarg dels segles. Un art que pretén desconcertar els sentits de la forma més dolça possible, de manera que el desafiament no és una lluita amb l’espectador sinó un joc entranyable que fa aflorar el nen que tothom porta dins.


Crítica: Ozom

15/12/2015

4 MAGSLARI EN UN

per Ferran Baile

Histriònic i poètic el Mag Lari es desdobla en diversos personatges i ret un homenatge al món de les varietats teatrals (fregolisme i ventriloquia). Lari, a més d´interpretar el seu personatge, dona vida a quatre il.lusionistes d´estils molt diversos i diferenciats, des d´un sofisticadíssim mag vingut de Las Vegas amb estètica dels anys 70, fins a un altre trencador amb cara de sàdic i vestimenta gore-heavy metal, passant per un mag litúrgic, èmul del, ves a saber on para, Pare Apel.les, i un mag veteraníssim, ja en la quarta edat, mig momíficat i en cadira de rodes, recordant la màgia més tradicional.

A Ozom (paraula màgica nascuda de la mítica Oz, passada pel maravillOZo de la cançó de Raphael que acompanya un dels números més destacats), hi és en tot moment el segell inconfusible que Lari dona als seus espectacles. Espectacularitat, combinació de proximitat i màgia de grans aparells, humor amb aquest característic toc un xic impertinent i una cuidadosíssima posta en escena, impecable vestuari, escenografia, luminotècnia i banda sonora, amb l´acostumat plaer per barrejar diferents estils musicals.

Un espectacle per a tots els públics, en el més pur estil Mag Lari, que a més ens descobreix la seva vena actoral. Un espectacle a més, en el que hi fa un emocionat i poètic homenatge al món de les varietats d´aquell mític Paral.lel dels anys 20, amb un magnífic sketch de ventriloquia, recordant aquells enginyosos diàlegs (nino-manipulador). Precisament aquest ha estat un dels números més celebrats i recordats pels dos joves espectadors que amb varen acompanyar, nois de 8 i 9 anys.

L´altre moment especialment màgic és quan Lari li dona la volta a l´escenari i veiem com en temps record i amb l´ajut d´un sol col.laborador es va transformant  en els quatre personatges, els quatre mags que comparteixen amb ell el protagonisme a Ozom.

Més informació a www.maglari.com

Text : ferranbaile@gmail.com