París

informació obraText:
Paul Berrondo, Les Cot, Joan Lluís Bozzo
Composició musical:
Óscar Peñarroya, Òscar Roig
Direcció Musical:
Óscar Peñarroya
Interpretació musical:
Óscar Peñarroya
Intèrprets:
Mar Maestu, Maria Viñas, Elia Corral
Escenografia:
Jose Novoa
Vestuari:
Jose Novoa
Coreografia:
Fàtima Camps Trepat
Sinopsi:

Tres amigues i un cotxe surten de Barcelona cap a París.
Una vol ser mare i les altres dues l'hauran d'acompanyar a contracor a que es trobi amb el seu semental, per un pacte d'infantesa.
Un viatge contra rellotge que obliga les tres protagonistes a enfrontar-se amb elles mateixes, els seus fantasmes i les seves pors.
L'humor serà tan protagonista com elles i aquest road teatre es convertirà en una comèdia negra musical, plena de realisme màgic, amb tota la força que li ofereix la música en directe a tres veus.
L'amistat, els somnis, tres veus que et parlen, els errors, el sexe, la paleodieta... tot això i més és... PARÍS.

Crítica: París

05/01/2019

Divertida Road-Movie Musical

per Ferran Baile

Una per a totes i totes per a una. Com si es tractes del pacte dels tres mosqueters de Dumas, tres noies adolescents es van jurar ajudar-se i estar al costat de qui ho necessités fos quan fos i passes el que passes. Una d´elles vol ser mare i al no poder per via natural, aconsegueix la possibil.litat de fer-ho in-vitro però el lloc on es donen totes les condicions és a París i ha de ser aquell cap de setmana. Condicionades per la promesa feta de joves i per l´ineplaçable data, les altres dues amigues l´acompanyen, mal que bé, en el viatge. L´una s´ha transformat en una yuppi penjada contínuament al mòbil i pressonera de les xarxes socials i les noves tecnologies aplicades a l´us domèstic (el seu cotxe està ple de gadgets) i l´altre, gens “finolis” és perruquera i les diu tal com ragen. El viatge a París es convertirà en un seguit de còmiques aventures, amb toc de thriller inclòs, que les farà enfrentar-se amb els seus fantasmes i les seves poc satisfactòries realitats, donant pas a un desenllaç ple de tendresa i valors.

Un treball conjunt molt ben lligat, que combina amb encert la part teatral i la musical, del dramaturg i director Paul Berrondo i de les tres cantants-actrius (magnífiques en les dues facetes), Elia Corral, María Viñas i Mar Maestu (també conegudes com el tercet dramatic-musical Les Cot).  La música ben construïda dins la trama està composada per Oscar Peñarroya, que les acompanya en directe i fa la veu masculina que apareix en els somnis eròtics i en altres circumstàncies.  L´imaginativa i funcional escenografia feta d´aplics que van mutant segons les circumstàncies és de José Novoa i les coreografies de Fàtima Campos Trepat.

Un bon espectacle, força divertit, tendre, ben cantat i interpretat, que és a l´ecuador d´aquest encertat Primer Festival de Teatre Independent. A la sortida podeu comprar el CD amb les cançons de l´espectacle, per sols 10 euretes.

Un trio vocal-dramàtic, inquiet i polifacètic

Les Cot és un trio vocal femeni format per Anna Ponces, María Viñas i Elia Corral, que combina en els seus espectacles la música i l´acció teatral. Oscar Peñarroya es va ioncorporar a la companyia com a compositor, pianista, arranjador i dirtector musical i amb ell van iniciar la creació de Babet, cuina a tres veus (2013, Círcol Maldà i el 2014, al Versus Teatre). Degut a la maternitat d´una d´elles i a les gires professionals, varen fer una pausa fins que el 2017, varen rereprendre l´activitat per crear l´espectacle París, conjuntament amb Paul Berrondo. Aquest espectacle es va estrenar aquest any al Teatre Almería.  

A Elia Corral, l´hem pogut veure recentment a Mamma mia i amb la companyia Barnie amb els dos notables espectacles, Le llaman copla i Ojos Verdes. Va ser co-fundadora de la Companyia Dei Furbi. Alterna la seva carrera com cantant i actrius amb la labor pedagògica, https://eliacorral.com

A María Viñas, l´hem pogut veure darrerament a Orfeo y Euridice i El barber de Sevilla

A Mar Maestu, que s´ha incorporat a la companyia per a aquest muntatge, en Sweeney Todd i el Mikado de Dagoll Dagom.

Anna Ponces, co-fundadora de la companyia Les Cots l´any 2011, té una llarga trajectòria dins del camp líric com a soprano i també en el camp teatral, com a actriu i directora. Alterna les seves actuacions amb la seva tasca didàctica.  

Més informació a www.triolescot.com

Paul Berrondo (Donosti-San Sebastián, 1967), és actor, director i dramaturg, amb una llarga trajectòria al teatre, al cinema i la televisió. El 2009, va guanyar el premi Max per la seva interpretació com a actor secundari a l´espectacle Germanes. Recentment ha estrenat Blanca&Andrea (l´Atic25-Teatre Tantarantana, 2018).

Text : ferranbaile@gmail.com  


Trivial