Pastorets superestel

informació obraIntèrprets:
Gerard Flores, Alba Galimany, Jaume Garcia-Arija, Maties Gimeno , Alfredo Izquierdo, Marc Miramunt, Alícia Olivé, Roc Olivé, Esther Pérez-Ferrer, Maria Agustina Solé, Marco D'Agostin
Autoria:
Ricard Reguant
Vestuari:
Jose Carrasco
Coreografia:
Esther Pérez, Marco D'Agostin
Composició musical:
Toni Olivé
Producció:
Jove Teatre Regina
Companyia:
Companyia La Trepa
Sinopsi:

Pastorets Superestel és una obra original i entretinguda, alhora que tradicional. Les peripècies dels pastors que volen arribar a Betlem, transcorren entre balls i cançons que remarquen la ingenuïtat de la història de l’enfrontament entre el bé i el mal (pastors i dimonis ) sense falses estridències.

 

En aquests "Pastorets” trobem un paral·lelisme entre la parella formada per la Verge Maria i Sant Josep i una parella d’immigrants de l’època actual , que es veuen obligats a refugiar-se al metro la Nit de Nadal. 

Allí, per passar l’estona, els hi expliquen la història d’un pastors molt simpàtics que van viure a Betlem fa més de dos mil anys...Els pastors protagonistes són un noi i una noia que es veuen perseguits per uns dimonis molts "marxosos” i "rockers” , mentre reben l’ajut de l’àngel Sant Miquel.

Amb un repartiment que inclou 12 actors en escena, esdevé un espectacle idoni per a aquestes dates tan especials de l’any. Un clàssic de la programació nadalenca del Regina, que generació rere generació ( ja porta més de 17 temporades essent programada en aquesta sala) va aconseguint sumar nous "fans". No us el perdeu!

A partir de 4 anys.

Crítica: Pastorets superestel

20/12/2016

UNS PASTORETS MODERNS

per Ferran Baile

Tradició i actualitat, fantasia i realitat s´ajunten en aquesta dinàmica versió, any darrera any renovada, a ritme de música rock i amb rap inclòs.

Quan el reconegut director-actor-dramaturg Ricard Reguant va escriure Els Pastorets Superestel, l´any 1978, va aconseguir un text amb un joc d´històries paral.leles que es va avençar al seu temps i que ha esdevingut un nou clàssic i un dels textos renovadors dels Pastorets més interessant i aconseguit, rabiosament actual.

Per una part es juga a la història tradicional i per l´altre ens trobem amb una realitat quotidiana inversemblant.  Una parella d´ immigrants sense sostre, amb ella a punt de parir, busca refugi al metro per guarir-se del fred. Els pastors de la tradició troben identitat en uns nois i noies que ajudaran als forasters. 

Al bell mig, el joc, les trampes, les aventures i les persecucions dels dos pastors, Toia (una noia) i Cigronet, burlant als ingenus dimonis, dolents de poca volada, el Gran Tronera amb els seus ajudants, que ben poc l´ ajuden, Forques i Piula. La música que també es va revisant i actualitzant any darrera any és d´en Toni Olivé, lider de l´històric grup Melodrama. Destaquem el Rap del Tronera que podeu seguir i ballar des de la web del teatre, www.jtregina.com

Un bon espectacle garantit per gaudir amb tota la família amb prop de 20 persones a l´ escena, amb els actors i actrius habituals de la Companyia La Trepa i amb els fundadors de la companyia i del teatre, Agustina Solé, directora, i Maties Gimeno, formant part del repartiment amb, per ordre alfabètic, Mariona Campos, Marcel Clement, Olga Fañanás, Gerard Flores, Marc Miramunt (Gran Tronera), Esther Pérez Ferrer (coreografies), Alicia Olivé i Roc Olivé, fills del compositor i artistes invitats.

A l´estrena de l´obra el 1978 a l´Orfeó Gracienc i posteriorment al Club Helena de Gràcia i al Centre Moral del Poble Nou, hi van participar entre d´altres gran actrius com Montserrat Salvador, Angels Gonyalons, Mireia Ros, Montserrat García Sagués, Margarida Minguillón, Cristina Dilla, Gemma Nierga, Roser Contreras... i actors com Francesc Orella, Enric Pous, Martí Galindo, Jaume Nadal, Quico Romeu, Enric Cervera, Jordi Galcerán... 

Dos pagines web que us recomenem

http://ricardreguant.blogspot.com

http://lafonoteca.net/grupos/melodrama

Text: ferranbaile@gmail.com