Patufet. La Puntual.

informació obraText:
Raquel Loscos
Composició musical:
Mariona Sagarra, Georg Riedel
Vestuari:
Agueda Miguel
Ajudantia de direcció:
Néstor Navarro
Adaptació:
Eugenio Navarro
Direcció:
Eugenio Navarro, Teresa Devant
Sinopsi:

En Patufet és un nen molt petit. Però que molt petit.  Tant petit que dorm en una llauna. Que es pot amagar sota d'una col. Tant, que els seus pares tenen por que, si va sol pel carrer algú no el vegi i el trepitgi. Però ell és molt espavilat, valent i tossut: Aconseguirà que la mare li doni permís a comprar safrà a la tenda i portar el menjar al seu pare, que treballa al camp. La condició és fer-ho cantant la seva cançó. Patufet ho intuïa en llevar-se: avui serà un dia ple d'aventures!

Crítica: Patufet. La Puntual.

21/03/2016

Un patufet cantaire i encisador

per Josep Maria Viaplana

Amb la col·laboració força eficient de la Glòria Arrufat de ZIPIT COMPANY, La Puntual, encarnada per Eugenio Navarro, va estrenar el març del 2015 aquest espectacle sobre el conte popular. I deu ser-ho, ateses les versions que corren per la nostra cartellera familiar, tornant un i altre cop. Un espectacle que ara es reposa, i que ho farà, si no hi ha contraordre, cada any per aquestes dates. Bon senyal!

No cal desvetllar gaire l'argument del nen tan petit com espavilat, que té por sempre que no el vegin i el trepitgin, i que va a comprar un dineret de safrà i portar l'esmorzar al pare, que treballa al camp, però que a mig camí es veu sorprès per la pluja, i sota una col acaba a 'la panxa del bou, on no hi neva ni hi plou'. Més o menys.

Destacar d'aquesta versió la bona manipulació dels titelles de fil, que realment semblen tenir vida, els personatges afegits, com ara la tortuga i l'ocell que només piula, però que en Patufet entén perfectament, la combinació de tècniques, com ara les ombres, o el Marotte que ens representa el botiguer. En resum, un espectacle senzill, divertit, ocurrent i amb un ritme que el fa amè a petits i grans.

I si alguna cosa nova aporta realment, és el fet que la mare del petit protagonista és música, i d'ella ha heretat el nen la facilitat per cantar i per inventar cançons, amb les quals deixa encantats als amics que troba pel camí, els esmentats ocell i tortuga, i fins i tot al bou, que acaba cantant també.

En resum, si teniu nens i/o nenes (nebots, néts...) entre els 2 i els 6-7 anys, serà una bona pensada dur-los a veure un espectacle que els agradarà, tant com a vosaltres, i que els donarà a conèixer una versió prou fidel i entenedora, a l'hora que original, d'un dels contes preferits pels nostres infants.

Trivial