Patufet. La Puntual.

informació obraText:
Raquel Loscos
Composició musical:
Mariona Sagarra, Georg Riedel
Vestuari:
Agueda Miguel
Ajudantia de direcció:
Néstor Navarro
Adaptació:
Eugenio Navarro
Direcció:
Eugenio Navarro, Teresa Devant
Sinopsi:

En Patufet és un nen molt petit. Però que molt petit.  Tant petit que dorm en una llauna. Que es pot amagar sota d'una col. Tant, que els seus pares tenen por que, si va sol pel carrer algú no el vegi i el trepitgi. Però ell és molt espavilat, valent i tossut: Aconseguirà que la mare li doni permís a comprar safrà a la tenda i portar el menjar al seu pare, que treballa al camp. La condició és fer-ho cantant la seva cançó. Patufet ho intuïa en llevar-se: avui serà un dia ple d'aventures!

Crítica: Patufet. La Puntual.

29/03/2015

UN PATUFET PER PATUFETS

per Ferran Baile

Fresca, divertida i molt adient pels més petits, aquesta nova versió del popular conte del Patufet, a cura de la Companyia La Puntual, aporta una interessant part musical i amb cançons. Una combinació molt ben pensada entre cançons populars i orginals (atenció a la part introductòria que zona abans d´iniciar-se l´espectacle), realitzada per la reconeguda cantant-compositora Mariona Sagarra, que també té feta una versió escénica, Un Patufet que sona, narrada y cantada amb música en directe i amb il.lustracions projectades de l´artista plàstic Perico Pastor i estrenada fa un any a la mateixa sala.  

Aquest Patufet pensat pels més petits, compte a més amb la col.laboració de la jove titellaire Gloria Arrufat, una de les més interessants de la seva generació, i que conjuntament amb Paulette San Martín, formen la companyia Zippit Company (Monstres), invitada ja oficilament al pròxim Festival de Charleville-Mezières, el més important festival de titelles mundial.  A l´escenari amb l´expert Eugeni Navarro, anima de La Puntual que es qui ha fet l´adaptació del conte original amb un guió de Raquel Loscos (Infants Terribles) i amb la col.laboració del petit equip habitual de l´unic teatre de titelles de Barcelona (Néstor Navarro, Jordina Salvany i amb Matías Torras i Agueda Miguel). La duració de l´espectacle és de 40 minuts.

Trobareu més informació  a :  www.lapuntual.infohttp://marionasagara.com, http://zippitcompany.blogspot.com

En aquest moments estan en gira a més d´aquestes dues versions comentades, En Patufet de la companyia La Petita Brownie, que també s´ha pogut veure a La Puntual i el Patufet del Centre de Titelles de Lleida. A l´apartat de teatre de text, recent estrenat, Patim, Patam, Patum, el musical d´en Patufet, de Jordi Casasempera-Companyia teatral L´Evocador. El Patufet, que mai ha estat oblidat, evidentment torna a estar de moda.

Text : ferranbaile@gmail.com


Trivial