Pedra a pedra

Familiar | Nous formats

informació obraCompanyia:
Cia. de Teatre de L'home dibuixat
Direcció:
Rosa Díaz
Intèrprets:
Tian Gombau
Composició musical:
Mariano Lozano-P
Escenografia:
Isa Soto
Sinopsi:

Guanyador de multitud d epremis i amb més de 1.000 funcions representades a 4 continents i 23 països arriba al SAT aquest meravellós espectacle (que també es va poder veure, fa uns anys al TNC).

La cannalla seu dalt d el'escenari per explorar el món que els envolta i accedir a un univers on els sons, objectes, gestos i paraules es posen al servei d'una bellesa escènmica delicadíssima. 

Crítica: Pedra a pedra

13/12/2013

QUAN LES PEDRES ESDEVENEN SERS VIUS

per Ferran Baile

L´espectacle “Pedra a Pedra”, és una autèntica joia teatral, plena de sensibilitat, imaginació i poesia. El món està ple de pedres i totes són diferents i lluny de ser objectes inanimats estan vives i cadascuna amb la seva personalitat.

Un espectacle nascut de l´enginy i la imaginació de dos grans creadors, l´actor valencià Tian Gombau i la directora Rosa Díaz, amb els afegits d´una magnífica banda sonora creada per Mariano Lozano y una preciosa escenografia i creació d´objectes d´Isa Soto.

Un cant a la imaginació i a la curiositat capaç d´embadalir per igual als petits des de 3 anys fins els avis, passant per joves i pares, i senzillament amants del teatre i del teatre de objectes en general.

Dura exactament : 45 deliciosos minuts. No us el perdeu.

Tian Gombau és una de les grans personalitats de l´escèna valenciana. Va començar la seva activitat el 1992, amb Els polls dels actors de Sanchis Sinesterra, aconseguint premis i arribant a les 200 representacions. El 1996, estrena Puja´t al carro (un viatge pel món del teatre al llarg de la historia), amb el que supera les 400 representacions. D´aquesta obra en fa una versió monologada Teatre de butxaca, amb la que torna a superar les 400 representacions. A l´intermig estrena La volta al món en 80 màscares (120 representacions). A continuació venens els espectacles “Homo sapiens” (2001), Mascarot (2003), Tradimón (2004), Infantillatges (2005) i Una Odisea de butxaca (2006), treballant indistintament per a públic adult i infantil i familiar.  El 2008 estrena Pedra a pedra, espectacle multi-premiat, amb el que ha superat de llarg les mil representacions i la porta a viatjar per 46 països de 4 continents, essent representat en deu idiomes diferents. L´espectacle, una delicia de poesia visual i parlada, es composa de just 300 paraules.

Aquest passat cap de setmana, primer del mes de maig, en Tian Gombau ha guanyat el premi al millor espectacle de petit format a la Fira Internacional de Titelles de Lleida, amb el seu nou espectacle, Sabates noves, que segueix el recorregut vital d´una persona mitjançant les seves sabates.

www.homedibuixat.com

Rosa Díaz, Premio Nacional de las Artes escénicas para la Infáncia y la Juventud, es una de las creadores més fèrtils i importants del moment.

Com a actriu ha donat a llum espectacles excel.lents com : La casa del abuelo, El refúgio y La Niña. Ha dirigit també exitosament espectacles d´altres companyies com Vagalume i Arena en los Bolsillos de Granada, Karlik Danza de Cáceres, Gar de San Sebastián-Donosti, Axioma de Almería y L´Home Dibuixat del País Valencià. www.larousteatre.es


Trivial