Pegados el musical

informació obraAutoria:
Ferran Gonzàlez
Composició musical:
Ferran González, Alicia Serrat
Direcció Musical:
Joan Miquel Pérez
Intèrprets:
Iñaki Mur, Júlia Bonjoch, Gemma Martínez, Oscar Machancoses, Raul Patiño
Direcció:
Alícia Serrat, Enric Cambray
Coreografia:
Marta Tomasa
Escenografia:
Raquel Ibort
Il·luminació:
Albert Pastor
So:
Carles Auli
Sinopsi:

‘Pegados’ és la història d'un noi i un noia que es coneixen en una discoteca i que per aquestes coses de la nit o del destí, acaben consumant l'acte sexual en un lavabo.

La història podria acabar aquí, com acaben moltes històries nocturnes de joves, música i alcohol. Però aquest noi i aquesta noia, es trobaran amb un problema amb el qual no comptaven: a causa d'una estranya però explicable situació mèdica, ell no aconsegueix treure el seu “aparell sexual" de l'interior d'ella. Davant la impossibilitat de separar-se decideixen anar a un hospital.

I aquí és on comença de veritat la nostra història. El noi i la noia, que estaran literalment “PEGADOS”, es veuran condemnats a entendre's i a conèixer-se durant aquesta llarga espera en un box d'Urgències. Una espera que serà tibant, esbojarradament còmica i per sobre de tot, musical.

Crítica: Pegados el musical

08/10/2020

La resposta al Covid

per Pep Vila

Es agradable, és divertida i en alguns moments delirant. No aporta grans novetats respecte a l'exitosa primera versió (d'allà va neixer tot) però es deixa veure força bé. En primer lloc, per la situació actual. En un teatre que de moment mai no es veurà plé, amb una mascareta que sovint és molesta, és molt més fàcil estar predisposat a passar.ho bé, i qualsevol gag amb un mínim de qualitat és molt ben rebut. Aquí, dit i fet. I des dels primers instants, els qui no l'han vist ja estàn pràcticament enganxats (o "pegados", com vulgueu).

En segon lloc, "ells" t'acaben empenyent de cap a la funció. La primera aparició de Gemma Martínez ja és abassegadora, un avanç del que vindrà posteriorment. D'acord, Júlia Bonjoch i Iñaki Mur són els esforçats protagonistes, els que fan autèntiques acrobàcies, els que deuen fer hores extres de ioga per no quedar clavats en alguns dels seus moviments. Però és Gemma Martínez la que ho trenca tot, la que puja l'obra fins a altes fites de la comèdia. No us perdeu "la" seqüència (qui l'hagi vist, ho entendrà), digne dels millors moments del gènere.

Així que, amb mascareta, amb ordre i ortodoxia abans i després de la funció, amb un munt de limitacions, "Pegados" s'eleva com si fòs el remei per la pandèmia, durant una estoneta. Quant més separats, més enganxats...