Petit o gran

informació obraIntèrprets:
Oriol Pla
Sinopsi:

En Betu arriba amb la seva maleta, vestit de “persona normal”. Tot jugant amb els conceptes de petit o gran es transforma en pallasso davant dels nens i nenes. Les sabates són molt grosses… però la corbata és petita…!! i el nas?

Crítica: Petit o gran

03/06/2019

Descobrint el pallasso

per Josep Maria Viaplana

Vist a la Sala Fènix de Barcelona, el diumenge, 26 de maig de 2019

No hi ha massa per explicar d'aquest espectacle amb un senzill, però necessari plantejament: molts nens i nenes, quan són molt petits, tenen por del pallasso, un home amb robes de colors i cara pintada de blanc i de vermell, amb un nas molt gran i que surt a escena gesticulant, parlant amb els espectadors i que pot tenir (o patir) un munt d'aventures que signifiquin plorar, riure, caure a terra, donar i rebre plantofades, mullar i ser mullat....

L'Albert Vinyes, un excel·lent actor i pallasso s'ha plantejat com 'introduir' als més petits en el món del pallasso d'una forma que no produeixi por, sinó més aviat el contrari. Confiança i ganes de jugar amb ell, o si més no, entrar en els seus jocs. I com??

Doncs a la sala, per la platea, ens arriba un senyor amb una maleta. Se'ns presenta i ens intriga què hi pot dur a dins. Aquest misteri es va desvetllant de mica en mica: unes sabates enormes, una samarreta llarguíssima, un barret petitíssim, uns mocadors amb els quals fa màgia, unes pintures amb què davant nostre es va pintant fins que .... és un pallasso!! De forma tranquil·la i encisadora, ens presentarà alguns personatges que també porta dins la maleta. Ens proposarà pujar a l'escenari a jugar amb bombolles de sabó, i, finalment, anirà tornant a ser aquell senyor que havia entrat, tornant a posar-ho tot a la maleta.

Així de senzill. I així de difícil, si no es fa bé. Però com ja hem dit, l'Albert Vinyes en fa una composició excel·lent, tendra alhora que divertida, i ens guanya a tots. Especialment als més petits.