Piaf! the show

informació obraSinopsi:

Protagonitzat per la internacionalment reconeguda Nathalie Lermitte, concebut i dirigit per Gil Marsalla, és considerat unànimement per la família i amics d'Edith Piaf com: "...El més bell homenatge mai produït sobre la carrera d'Edith Piaf...".

En dues parts de 45 minuts, Piaf! The Show explica la història de la carrera de la cantant EDITH PIAF a través de les seves inoblidables cançons en una escenografia original i projeccions d'imatges inèdites de l'artista mai abans publicades.

Piaf! The Show ha esgotat entrades a llocs emblemàtics com Carnegie Hall de Nova York i l'Olympia de París. Ara arriba al Teatre Tívoli a amb 4 úniques funcions. 

Crítica: Piaf! the show

15/06/2024

Edith Piaf reviu al Tívoli

per Ferran Baile


Memorable espectacle-concert que ens recorda les inoblidables cançons del gran mite i icona de la Chanson Francaise (Edith Piaf), de la ma de la gran artista i cantant Nathalie Lermitte.

Ha estat considerat unànimement el més bonic homenatge a la carrera d´Edith Piaf que s´ha produït mai. El famòs actor Alain Delon va dir sobre Nathalie Lermitte, “es una gran cantant i actriu, que no imita a Piaf, sinó que ella ES Piaf a l´escenari”.

Actualment es l’espectacle francès amb més èxit internacional, amb més de 600 funcions en 50 països, esgotant les entrades al Carnegie Hall de New York (2017) i òbviament a l´Olympia de Paris. Commemorant el 60è aniversari de la seva mort, es va posar en marxa la tercera gira mundial que inclou teatres de Europa, Estats Units, Llatinoamèrica i Austràlia.

Un concert-espectacle ple de màgia

En tot moment Paris es present, els llocs que ella freqüentava (Café Flore, Nôtre Dame, le Sacre Coeur, la place du Tertre, Metropol, Hotel Clermont, place Pigalle..). Nathalie Lermitte una artista completíssima que domina la escena com sols els grans-grans ho saben fer, aconsegueix seduir-nos des de la primera estrofa de la primera cançó. La seva gran qualitat vocal i interpretativa, els seus gestos, les seves expressions, ens mantenen fascinats al llarg de l´hora i mitja que dura l´espectacle amb un entremig de vint minuts.

L´acompanyen quatre músics virtuosos, Els músics que l´acompanyen de forma brillant son Philippe Villa als teclats, Benoit Pierron a persussions, Frederic Viale a l´acordió i Giliard Lopes al contrabaix (double pass). Especialment memorable el sol d´acordió.

Paris toujours Paris

Unes imatges fixes ens van il·lustrant de forma no cronològica de la vida d´Edith Piaf, de la seva constant recerca de l´amor i del Paris que ella va cantar i estimar. La imatge en un cel en moviment, de dia-i de nit, plovent i nevant sobre Montmartre i les escales que porten al Sacré Coeur, son senzillament espectaculars. 

Les chansons

Clàssics immortals com l´Hymne a l´amour, La Foule, Mon Dieu, Mon legionnaire, L´homme a la moto, A Quoi ça Cert L´amour, L´Accordeoniste, La fète continue i Sous le ciel de Paris, entre d´altres. I els més coneguts com Milord (lletra de Georges Moustqui), Padam Padam i La vie en rose, corejat per tot el públic.

Impressionant quan per única vegada Nathalie Lermitte apareix caracteritzada com a Edith Piaf...i canta Je ne Regrette Rien...que et posa la pell de gallina. Es realment Edith Piaf en la seva etapa madura. Abans d´acabar la cançó es treu la perruca i torna a ser Nathalie, en una demostració més de la gran capacitat interpretativa.

La gran icona de la Chanson

Edith Piaf (Paris, 1915-Grasse, 1963), nascuda Edith Giovanna Gassion, es considerada l’arquetip dels cantants i compositors francesos i un tresor nacional. Seixanta anys desprès de la seva mort continua sent la intèrpret francesa mes famosa tant al seu país com arreu del món. Va ser coneguda des de la edat primerenca com El petit pardal, per la seva petita estatura (1,47 metres d’alçada). Malgrat el seu final tràgic i prematur i haver patit greus problemes de salut al llarg de la seva vida, la seva tenacitat i el seu talent la van convertir en una de les cantants estrelles immortals i en un símbol de França. Va ajudar a molts cantants llavors joves i emergents com Yves Montand, Georges Moustaqui i Charles Aznavour, va viure amors apassionats com el que va ser el seu gran amor, el boxejador Marcel Cerdan (1916-1949, mort prematurament en un accident d´aviació a les illes Açores).

Precisament Cerdan, campió mundial, va perdre el títol un any abans a Estats Units per k.o. tècnic davant LaMotta (a qui Robert de Niro va donar vida a la pel·lícula de Martín Scorsese, Toro salvaje). 


Una cantant i actriu excepcional

Nathalie Lermitte, es actriu, cantant, coach i directora d’escena. Artista polifacètica, ha destacat especialment en el teatre musical Va protagonitzar Christal, durant dos anys i va ser Wendy a Peter Pan, Oliver a Oliver Twist, Viviane a Merlin i Fiona a Shrek, entre d´altres espectacles musicals de gran èxit. En els darrers anys ha anat alternant diversos muntatges amb els seus espectacles dedicats a l´Edith Piaf : Piaf, je táime, Piaf una vie en rose et noir (nominada als premis Molière, 2016) i Piaf, ombres et lumières. Des del 2017 protagonitza Piaf!, the show. www.nathalielermitte.com

 

Un director-productor d´exit

Gill Masalla, és músic, director musical , director d´orquestra i director artístic. El 2001, va fundar la seva pròpia productora d´espectacles amb l´objectiu de recolzar i mostrar artistes emergents francesos. Va produir i fer gires internacionals de cabaret francès. Els seus espectacles han superat ja les mil representacions a nivell mundial, Paris, the Show (2014), Piaf, the Show (2015), Cyrano, the Musical (2021), What Now My Love (2020) i Aznavour (2023)

 

La primera visita a Barcelona i al Tívoli  

El 2015, desprès de l´estrena a Paris, es va fer la primera gira, amb motiu del centenari del naixement d´Edith Piaf. Just el mateix mes de juny i coincidint amb les dates es va representar per breus dies a aquest escenari del Teatre Tívoli. La protagonista llavors era l´actriu i cantant Anne Carrere. El 2017, Nathalie Lermitte, va prendre el relleu. 

 

text : ferranbaile@gmail.com