Pippi Langstrum

informació obraAutoria:
Astrid Lingren, Alessandro Sciarroni
Companyia:
Cia. Lazzigags
Coreografia:
Ester Bartomeu, Alessandro Sciarroni
Escenografia:
Eloi Linuesa
Sinopsi:

Pippi Langstrump és una nena de 9 anys que viu sola, amb l’única companyia de dos animals: un cavall i un mico, anomenat Sr.Nilsson. Ella parla sovint de la seva mare que l’està veient des del cel, i del seu pare, que és un pirata que viu als mars del Sud, i que un dia ha de venir a buscar-la. Pippi és independent, caòtica i amb una gran imaginació.

Té dos grans amics, Tommy i Annika, i amb ells viu les seves aventures: La visita a l’escola, on Tommy i Annika hi assisteixen regularment; l’escapada d’uns lladres que pretenen prendre-li les monedes d’or que Pippi guarda; o els tripijocs amb una assistenta social i amb un parell de policies força babaus. L’ assistenta con aconseguirà que Pippi canviï la seva independència per la "seguretat” d’una institució els policies tampoc no se’n sortiran quan pretenguin que la noia respecti escrupolosament la llei.

Finalment apareix el seu pare, al front d’un vaixell i li proposa salpar amb ell i la seva tripulació

A partir de 5 anys.

Crítica: Pippi Langstrum

29/03/2015

AUTENTICA PIPPI LANGSTRUMP

per Ferran Baile

Una Pippi Langstrump en estat pur, plenament fidel a l´esperit de la seva creadora Astrid Lindgren. Aquest és el principal éxit d´aquest espectacle de la Companyia Lazzigags, estrenat al mateix Jove Teatre Regina, on ara torna, l´any 2005, i que no ha parat de representar-se arreu.  

Conservant la música del compositor Georg Riedel, l´espectacle dirigit per l´experta Teresa Devant, conserva l´encant de la sèrie televisiva sueca original. Un bon elenc d´actors amb una actriu que entra de plé en el personatge d´aquesta nena entremaliada i divertidament transgressora (Meritxell Santamaria), dona vida amb convicció i gràcia als diversos personatges (la senyoreta Prysselius i els divertits policies Kling i Klang i els seus amics, Tommy i Anika, Blum i Tro). Destaquem entre els actors als veterans Ferran Castells i Miquel Agell, co-fundador de Lazzigags.

Destacar també la llarga llista de destacats col.laboradors que han fet d´aquest espectacle un dels més destacats i exitosos dels darrers anys : les adaptacions musicals de Ferran González, la direcció musical de Marc Sambola, l´escenografia d´Eloi Linuesa, les coreografíes d´Ester Bartomeus, la caracterització de Toni Santos i el vestuari de Pep Sanchez.German Miranda i Leo Quintana.

La Companyia Lazzigags des d´aquell ja llunyà any 2000 en que s´estrenava al mateix Jove Teatre Regina, un nou Supertot, ha portat una línea de producció molt acurada i meritòria, sempre cuidant del teatre de text i del musical. Per a public familiar té en gira un notable Tom Sawyer detectiu i un no menys notable Sherlock Holmes i el club dels pels rojos. Per adults en gira tenen l´excel.lent La Copla, inoblidable el encara recuperable Ojos verdes. També en la memòria están Reacció, sobre un text de l´autor alemany Lütz Hubner, in magnífic exemple de teatre per a joves i L´importància de ser Frank, una interessant adaptació del text d´Oscar Wilde. Paral.lelalment treballen la part docent amb tallers de teatre als instituts i amb cursos per a joves i adolescents.

Més informació a www.lazzigags.com

Text :ferranbaile@gmail.com