Refugiada poètica

informació obraEstrena:
Estrena a FiraTàrrega 2014
Companyia:
Claire Ducreux
Autoria:
Claire Ducreux
Adaptació:
Claire Ducreux
Intèrprets:
Claire Ducreux
Composició musical:
Jorge Sarraute, David Moreno, Mayte Martin
Escenografia:
Eduardo Cuadrado (escultor)
Il·luminació:
Nani Valls, Rafel Roca
Sinopsi:

Espectacle de dansa-teatre visual per a tots els públics que adapta per a sala els solos de carrer “El somriure del nàufrag” i “Barco de arena”. Un vagabund que viu al carrer inventa la seva vida i somia tornar al món el seu sentit i la seva bellesa. La Claire ho assumeix com un repte artístic i humà que la porta a voler compartir amb el públic emocions autèntiques i veritables moments de màgia teatral, a intentar traçar el camí més curt entre l’ànima i el gest.

Crítica: Refugiada poètica

23/01/2016

La felicitat en imatges

per Núria Cañamares

Claire Ducreux té àngel. Ha descobert el secret de la felicitat i l’inocula als espectadors a través de la dansa, el teatre visual i el clown dins la pell d’un vagabund capaç de regalar el poc que té. Durant una hora, el públic té l’oportunitat de fer una pausa, de veure el món a través dels seus ulls amb una mirada aliena a les preocupacions diàries i al pas del temps, amb una confiança absoluta en la bondat de la gent i el desig d’establir relacions dolces i plenes d’intensitat.

‘Refugiada poètica’ és el primer solo de sala de l’artista (estrenat el 2014 a FiraTàrrega i coproduït amb el Mercat de les Flors) i hi fon els seus darrers espectacles ‘Vaixell d’arena’ i ‘El somriure del nàufrag’ dels quals en conserva l’essència del carrer: el mobiliari d’un parc (dues tanques, un pont i una escultura) i la interacció amb el públic. Ara, alimenta aquest llenguatge amb el recolliment i els recursos que brinda l’escenari –en destaca la il·luminació i el reforç de les sensacions– creant imatges de gran bellesa.

Per la seva senzillesa, tendresa, expressivitat, missatge... sortireu del teatre reconfortats, emocionats, amb l’anhel de donar valor a les coses més petites que, sovint, acostumen a ser les més grans. Encisador, agraireu haver-lo vist.


Trivial