Sacra

informació obra



Direcció:
Asun Noales
Intèrprets:
Asun Noales, Saray Huertas, Salvador Rocher, Diana Huertas, Sebastián Rowinsky, Carmela García
Assesoria de moviment:
Dolma Jover
Escenografia:
Ana arquitectos
Vestuari:
Carlos Milla, Emilio Morales
Il·luminació:
Juanjo Llorens
So:
Eurotrack Estudio
Direcció Musical:
Germán Antón , Francisco Sarabia Marchirán
Autoria:
Olga Álvarez, Jordi Cabestany
Sinopsi:

Un pensament de la filòsofa i escriptora Maria Zambrano ens dóna la clau per entrar en el món de Sacra: “L’home és l’ésser que pateix la seva pròpia transcendència”. Perquè Sacra és un viatge a través de la vida, de l’existència humana, que planteja la necessitat de transcendir-hi per vèncer la mort, l’oblit.

Sacra recorre els cants i els ritus divins de diferents pobles i cultures, llengües i èpoques, per explorar el llarg procés d’experiències que se succeeixen des de l’instant en què l’ànima, l’energia vital, abandona la seva condició etèria per materialitzar-se en un cos, i fins que es retroba amb la seva immaterialitat, després que el cos mor. Un cicle que es tanca i s’obre en si mateix en un altre temps, una altra vida i una altra pell.

La companyia OtraDanza, dirigida per Asun Noales, celebra el seu desè aniversari amb un espectacle presentat per Noales l’any 2004 i que s’ha renovat per a la celebració. Aquest Sacra reconstruït té el segell de la companyia valenciana: l’ús de la llum per dibuixar volums i atmosferes, un espai sonor que embolcalla la peça amb delicadesa i un treball coreogràfic que ratlla l’excel·lència.

Crítica: Sacra

10/03/2018

Geometria vital

per Jordi Sora i Domenjó

Un altre encert programador dins de la Quinzena de la Dansa 2018 és aquest que protagonitza el SAT Teatre, sempre atents a la bona dansa que hi ha arreu i atansant al seu públic propostes de gran interès com aquesta peça d'Otradanza, companyia valenciana que, disortosament, no visita la ciutat de Barcelona tant com ens agradaria.

Podeu llegir la crítica en el següent enllaç:

Trivial