Shaking Shakespeare

informació obraIntèrprets:
Josep Fadó, Juan Bertrand, Jordi Forcadell, Gener Salicrú, Adrià Sivilla, Bernat Cot, Núria Cuyàs, Laura Pau, Lluna Pindado, Nona Umbert
Interpretació musical:
Paul Perera (pianista)
Vestuari:
Moon Vives
Coreografia:
Maria Garriga
Il·luminació:
Daniel Gener
Ajudantia de direcció:
Albert Massanas
Direcció Musical:
Sheila Garcia
Direcció:
Moisès Maicas
Autoria:
William Shakespeare
Escenografia:
Nona Umbert
Sinopsi:

Shaking Shakespeare és un espectacle musical basat en les composicions inspirades en les obres i textos del «Gran Willy», des de l’època elisabetiana fins als nostres dies. És un espectacle irreverent, irònic, que s’apropa al públic amb un aire provocatiu i en busca la complicitat. Amb una factura musical acurada, perfeccionista; amb la participació de professionals amb una trajectòria contrastada i amb un format proper al cabaret, Shaking Shakespeare vol seduir l’orella i l’esperit del públic i oferir-li una perspectiva nova de diversos textos de l‘autor. 

La proposta integra els diferents gèneres musicals que al llarg dels segles han adaptat Shakespeare; des del madrigal renaixentista fins al musical contemporani de Broadway.

Finalista en la categoria de musical. Premis de la Crítica 2015

Crítica: Shaking Shakespeare

07/01/2016

El teatre de la música

per Jordi Sora i Domenjó

Caldria molt més que una sacsejada, com diu el títol, perquè Shakespeare deixés de ser el centre de la dramatúrgia de tots els temps. Només la música seria capaç de competir-hi. Després de tot, amb la dansa, són tres de les muses originàries, segons algunes interpretacions. Potser per això, amb les passions humanes com a instrument, el geni anglès encara explica tantes coses a punt de complir-se els quatre-cents anys de la seva mort.

El cas és que Verdi en l'àmbit de l'òpera o Sondheim en el del teatre musical, per ressaltar només dos mestres en les seves respectives especialitats, van saber trobar l'espai entre la rima del poeta i el ritme del so. Shaking Shakespeare presenta en forma de relat imaginari aquell encontre, transformant l'espai escènic en una mena de núvol dels sentits per on hi transiten les tres antigues divinitats. Com rescatades d'un somni permanent a què les hauríem sotmès d'ençà que el món pateix tant intensament com sempre, però que ja no sap copsar en les arts el seu sentit tràgic.

Aquest és el relat d'aquell entusiasta despertar, conduït per un plausible Bernat Cot i franquejat pel tenor Josep Fadó i el pianista Paul Perera: transiten per la poesia i tot d'estils sonors diversos, en aquesta gran festa artística que és Shaking Shakespeare. Al seu costat dos grups vocals intensos: The Sing Song Sisters (Núria Cuyàs, Laura Pau, Lluna Pindado) i The Hanfris Quartet (Juan Bertrand, Jordi Forcadell, Gener Salicrú, Adrià Sivilla). Junts, com per exemple a la festa de West Side Story, com per separat quan elles canten al principi com si fossin la inspiració de l'autor; i ells més tard reclamant esperança amb el tema principal del musical. La qualitat i entrega de tots aquests cantants és el regal definitiu d'aquesta peça.

Però encara hi ha més: “la música és del cel o de la terra?” Es pregunta el mestre de cerimònies - escriptor. El cas és que no sabríem pas respondre a aquesta demanda. Però quan es perfila un espectacle com aquest, on tots els fils es mouen en la seva justa mesura, on la direcció escènica (Moisès Maicas) és conscient de la matèria sensible del repte i també la coreografia grupal (Maria Garriga) juga en favor del somni, el resultat és una mena d'aparició extraordinària, en persona, a viva veu, en versió original, d'aquelles muses que per una hora i pocs minuts acompanyen aquest equip d'il·lusionistes: el teatre de la música.

Trivial