Shaking Shakespeare

informació obraIntèrprets:
Josep Fadó, Juan Bertrand, Jordi Forcadell, Gener Salicrú, Adrià Sivilla, Bernat Cot, Núria Cuyàs, Laura Pau, Lluna Pindado, Nona Umbert
Interpretació musical:
Paul Perera (pianista)
Vestuari:
Moon Vives
Coreografia:
Maria Garriga
Il·luminació:
Daniel Gener
Ajudantia de direcció:
Albert Massanas
Direcció Musical:
Sheila Garcia
Direcció:
Moisès Maicas
Autoria:
William Shakespeare
Escenografia:
Nona Umbert
Sinopsi:

Shaking Shakespeare és un espectacle musical basat en les composicions inspirades en les obres i textos del «Gran Willy», des de l’època elisabetiana fins als nostres dies. És un espectacle irreverent, irònic, que s’apropa al públic amb un aire provocatiu i en busca la complicitat. Amb una factura musical acurada, perfeccionista; amb la participació de professionals amb una trajectòria contrastada i amb un format proper al cabaret, Shaking Shakespeare vol seduir l’orella i l’esperit del públic i oferir-li una perspectiva nova de diversos textos de l‘autor. 

La proposta integra els diferents gèneres musicals que al llarg dels segles han adaptat Shakespeare; des del madrigal renaixentista fins al musical contemporani de Broadway.

Finalista en la categoria de musical. Premis de la Crítica 2015

Crítica: Shaking Shakespeare

26/12/2015

Una coctelera espirituosa per a un Shakespeare que es deixa prendre la brúixola

per Jordi Bordes

És tota una gala que va derivant el drama a l'humor. Ho fa amb un Shakespeare que sembla que vagi perdent  les vergonyes i que es vagi atrevint cada cop a versos més allunyats del seu univers. I és que, sí, sense poder revelar quin és el port final, es pot ben dir que shakespeare acabarà flirtejant amb els grans musicals de Broadwayi, fins i tot, amb la factoria Disney. 

Hi ha molta broma però el respecte per la música és absolut. Així, es poden sentir peces líriques d'òpera amb un Josep Fadó entregat en el paper de Romeo i d'Othello. La descoberta final permetrà que projecti la seva empatia més enllà de la mirada dolguda per un personatge enfrontat en les seves pròpies contradiccions. The Sing Song Sisters també naveguen enmla mateixa direcció. de la correccio coral (com si fossin Ofèlies enamorades, a un picant trio semicabareter). Molt més còmics són, des de l'arrendcada els Hanfris Quartet, un altre preciós conjunt vocal que aconsegueix amb el cant a capella tot un torrent de sons. De fet, la seva comicitat remet als Guarry men, tot i que ells amb unes cançons pròpies carregades de divertit psicalíptic eròtic). Per últim. bernat Cot és aquest Shakespeare que ha de servir per lligar les peces. A partir de la meitat del recital, es constata que és innecessari, ja tot roda divertidament fora de l'argument que ho pretenia sustentar. Sens dubte, el millor, cada moment coral (sovint, passat de voltes). tot és volgudament prim, com espontani, que evita haver de jutjar les interpretacions d'un personatges perquè son els mateixos actrors que s'interpreten a sí mateixos en situacions ben poc realistes.

Un recital nadalenc que sap conviure l'humor amb la rigorositat i l'esplendor vocal i musical.

Trivial