Somnis de sorra

Familiar | Nous formats

informació obra



Companyia:
Ytuquepintas
Autoria:
Borja Ytuquepintas González
Direcció:
Borja Ytuquepintas González, Julio Hontana Moreno
Composició musical:
Roc Sala Coll, Sergi Soler
Il·luminació:
Joaquím Aragó
So:
Joaquím Aragó
Sinopsi:

Espectacle multidisciplinar que combina art amb sorra, circ, música en directe, titelles de gran format i pintura ràpida. Només amb les mans i sorra sobre un vidre l’il·lustrador Borja González realitzarà sobre l’escenari i projectades en una gran pantalla històries que us ompliran d’emocions. Passarà per diferents atmosferes amb un sol moviment de les seves mans. Pura inventiva i creació que no us deixaran indiferents. Tot això acompanyat del músic i teclista Roc Sala Coll.

Edat recomanada: a partir de 5 anys

Crítica: Somnis de sorra

12/02/2014

QUAN LA SORRA ES TRANSFORMA EN ART

per Ferran Baile

QUAN LA SORRA ES TRANSFORMA EN ART

Sensibilitat, emoció, màgia, sorpresa, meravella, art efímer i sentiment.

Un espectacle que combina. Un insòlit espectacle multidisciplinar que combina il.lustracions amb sorra fetes amb les mans i projectades sobre una gran pantalla de 5x4, música en directe, titelles de gran format, un toc de circ i de pintura ràpida. Un espectacle ple de sensibil.litat i atmosferes que ens porta per la vida d´un nen fascinat pel món del circ i per tota la seva peripècia vital fins la vellesa.

No se´l perdin. No us el perdeu.

Borja González va néixer a Logroño fa poc més de 30 anys. Va estudiar il.lustració i disseny gràfic i des de petit ja pintava. Un dia amb un company seu varen viatjar a Barcelona. Es van quedar fascinats quan van assistir a una funció a la Carpa de Circ de l´Ateneu Nou Barris. Varen perdre el tren de tornada i es van quedar a la Ciutat Comtal. En Borja va començar a treballar com artista de circ, però sense deixar de dibuixar i pintar. Un dia va veure actuar un artista japonès que feia dibuixos amb sorra i els projectava a una pantalla. Va quedar fascinat i aquell mateix dia ja va començar a fabricar-se la seva pròpia taula i a concebre el seu espectacle. D´això va uns dos anys.

Així va néixer el seu primer espectacle Amb els peus de sorra. Continuant i perfeccionant aquest art efímer, la química amb el teclista Roc Sala i la seva faceta polifacètica ens ofereix aquest Somnis de sorra, que emociona i deixa bocabadats a petits, grans i mitjans, és a dir a públics de totes les edats.

En Borja, artista inquiet, combina aquests espectacles amb les col.laboracions amb les companyies Més Tumàcat (animació de carrer) i Circ Alienzo, en les que li dona sortida a la seva comicitat com a Noi Pastanaga i al seu acròbata i home de circ.

Per més informació, www.borjaytuquepintas.com