Somnis de sorra

Familiar | Nous formats

informació obraCompanyia:
Ytuquepintas
Autor:
Borja Ytuquepintas González
Direcció:
Borja Ytuquepintas González, Julio Hontana Moreno
Composició musical:
Roc Sala Coll, Sergi Soler
Il·luminació:
Joaquím Aragó
So:
Joaquím Aragó
Sinopsi:

Espectacle multidisciplinar que combina art amb sorra, circ, música en directe, titelles de gran format i pintura ràpida. Només amb les mans i sorra sobre un vidre l’il·lustrador Borja González realitzarà sobre l’escenari i projectades en una gran pantalla històries que us ompliran d’emocions. Passarà per diferents atmosferes amb un sol moviment de les seves mans. Pura inventiva i creació que no us deixaran indiferents. Tot això acompanyat del músic i teclista Roc Sala Coll.

Edat recomanada: a partir de 5 anys

Crítica: Somnis de sorra

23/02/2014

Intel·ligent i emocional coreografia de dibuix sobre sorra

per Jordi Bordes

Preciós. Fet amb la sensibilitat més extrema, aconseguint que el joc màgic del dibuix sobre la sorra vagi desgranant-se, vinyeta a vinyeta, en una història tendra, romàntica, aventurera, de retrobades i amor. Amb una música en directe que acompanya, s'ajusta al tempo necessari per deixar cada postal ben signada, amb el obrir i (sobretot) el tancar dels ulls dels protagonistes dibuixats que s'esvairan, davant del lament del públic en un nou instant màgic. Espais que es repeteixen,personatges que van creixent, tant en la projecció il·lustrada al mateix moment com en format de titelles de mida natural que deambulen, amb la mateixa boira onírica de la pluja de sorra. Un recurs efectiu que, a més, trenca amb un discurs que pot cansar als més menuts. La peça, sense més valor que l'estimació i l'encant d'observar un paisatge al capvespre, captiva tant als petits com als pares. 

Sense ni una paraula sap trenar una història tendre, que connecta tant per als fills com per als pares o els avis. L'amor és universal. L'emoció no sap de fronteres. El viatge sempre és motivador de nous quadres. I la justa mesura garanteix que no s'esgoti la fórmula i que la canalla (i possiblement, també els pares, vulguin assajar aquest exercici quasi catàrtic de dibuixar amb sorra a la taula de la cuina). Ai, l'Arcimboldo de la sorra...