Sonoritats. Camut Band

informació obra


Camut Band és la companyia degana del claquè a Catalunya. Barcelona és tinguda per la capital europea d'aquesta dansa de percussió popular. Ara, els veterans de Camut Band treballen un nou plantejament que vol abordar nova sonoritat i una dramatúrgia que busca connexions amb la dansa, amb el moviment coreogràfic.

Companyia:
Camut Band
Autoria:
Camut Band
Direcció:
Camut Band
Coreografia:
Lluís Méndez, Toni Español, Rafael Méndez, Guillem Alonso, Sharon Lavi
Composició musical:
Lluís Méndez, Toni Español, Rafael Méndez, Guillem Alonso, Sharon Lavi
Intèrprets:
Toni Español, Rafael Méndez, Lluís Méndez, Guillem Alonso, Sharon Lavi, Maria Bossy, Cristina Méndez, Jordi Grifell, Estefania Porqueres
So:
David Norman
Il·luminació:
Evarist Valera
Producció:
Kiting Kita SL, Mercat de les Flors, Temporada Alta 2013
Estrena:
Estrena
Sinopsi:

La Camut Band, nascuda el 1994 de la unió dels coreògrafs i ballarins Rafael i Lluís Méndez i del percussionista Toni Español, presenten al Temporada Alta l’espectacle Sonoritats, una recreació del món màgic dels ballarins, que esdevenen músics gràcies a la sonoritat percussiva dels seus moviments. Sonoritats és un espectacle en el qual interactuen la música en viu i els sons virtuals. Els cossos, en relació amb materials vius com la fusta o la sorra són el fil conductor d’aquest espectacle sensorial. Camut Band, companyia que repeteix a la programació del Temporada Alta, compta amb una llarga trajectòria internacional i ha rebut el reconeixement de crítica i públic a ciutats com Edimburg, Nova York, Toronto i Gènova.

Crítica: Sonoritats. Camut Band

20/07/2014

UNA MAGISTRAL LLIÇÓ DE SONORITATS

per Ferran Baile

El darrer treball de l´extraordinaria companyia de dansa i percussió Camut Band, Sonoritats, és senzillament una magistral lliçó de sons i percussions i un excel.lent espectacle capaç de fascinar a tota classe d´espectadors de 8 a més de cent anys. Un espectacle que flueix, entre sons màgics, entre vibrants, insòlites i melòdiques percussions de peus i de mans, entre ambients sonors, cançons i teclats, sorprenent-te en cada número (solos, duets, corals), perfectament lligats l´uns amb els altres. Un espectacle que es va estrenar les passades festes de Nadal al Mercat de les Flors i desprès a la Temporada Alta i que ara es pot veure, no us el perdeu, al Teatre Victòria, sols fins el dia 27.

Qui coneix Camut Band, segur que ja ha vist l´espectacle, i més d´una vegada, com és el meu cas. Qui no els coneix encara, que no deixi d´anar al Teatre Victòria. Es tracta de músics i ballarins, creadors i compositors, de primeríssim nivell que han estat girant el món (més de deu anys de gires mundials pels cinc continents, de Canadá i Estats Units a Australia i Nova Zelanda, de Japó a Africa, per tota Europa..).

Toni Español, és un gran mestre de la percussió i un excel.lent contador d´històries i ritmes (impagable el seu solo de les carabasses); els germans Rafael i Lluis Méndez són grans mestres innovadors del claqué, a més en Luis és teclista i compositor; en Guillem Alonso, és un virtuós ballarí i innovador del claqué que ha ballat des de molt jove en algunes de les millors companyies d´Estats Units i ha estat guanyador d´un campionat mundial de claqué; en Sharon Lavi és un dels millors ballarins d´Israel, amb una llarga i exitosa experiència a França i creador de la companyia Tapeplas amb la que ha fet moltes gires internacionals; la Maria Bossy ha estat premiada i ha ballat a diversos musicals a Londres, on es va establir el 1989; en Jordi Grifell és un notable cantant, músic, ballarí i actor de musicals, que va ser membre del grup Ocumé del 1996 al 2002. Unim a aquest brillants artistes dues notabilíssimes ballarines com Cristina Mendez i Estefania Porqueras i un acuradíssim disseny de llums, Evarist Valera, i de só, Pau Bosch-David Norman i Ferran Bauló i la música original de Lluis Méndez.

Camut Band es va formar el 1995-96 fruit de l´unió del percussionista Toni Español, líder del grup Cae Ma Deila i recent vingut d´una llarga estada a Africa i els ballarins-percussionistes-músics Rafael i Lluis Méndez. La temporada 1999-2000, es va incorporar un joveníssim i brillant Guillem Alonso, recent vingut d´Estats Units: Junts varen crear l´espectacle La vida es ritmo, amb el que comencen una continuada gira internacional el 2001, data també de la incorporació de Sharon Lavi, que els portarà a viatjar repetidament pels cinc continents. En l´actualitat segueixen creant escola amb la Camut Band Junior. Per tenir més informació i seguir el calendari de pròximes actuacions, consulteu la seva web, www.camutband.com

Text : ferranbaile@gmail.com