Swing

informació obraCompanyia:
Circus Ronaldo
Sinopsi:

L’espectacle evoca l'ambient del circ i els espectacles de varietats de la primera meitat del s. XX i obre el camí a una nova generació d’intèrprets de la gran família Ronaldo. Cinc artistes joves actuen al so de la música swing autèntica dels anys 40. L'esperit juganer, el dinamisme i l'alegria de la jove guàrdia del Circ Ronaldo us farà reenamorar del circ. Amb humor i una modesta autenticitat, els intèrprets susciten l'empatia d'un públic que retroba l’emoció, l’autenticitat i la màgia del circ.

Crítica: Swing

14/09/2022

Comicitat i risc a ritme de swing

per Imma Fernández

L'alegre i contagiosa música swing dels anys 40 és una de les principals cartes del nou espectacle signat pel relleu generacional de la prestigiosa companyia belga Circus Ronaldo. Capitaneja el projecte el jove Nanosh Ronaldo (el ros malabarista de la funció), acompanyat per una cantant i tres artistes més (dos d'ells molt pallassos). Sense grans artificis, el xou evoca la màgia del circ tradicional i dels espectacles de varietats de principis del segle XX. L'humor i l’esperit juguener són els altres asos que utilitzen tots per entretenir el públic, que no perd el somriure en cap moment. Hi ha també algun moment de tensió i risc, és clar, però la pàtina còmica domina totes les accions; una manera de disfressar la dificultat de simplicitat aparent. Els gags se succeeixen a molt bon ritme i es repeteixen les ensopegades i els intrusismes. 

Entre les sorpreses destaca la d’una orquestra fantasma amb instruments que toquen sols. Nanosh inicia el xou amb un joc d'il·luminació i eleva més tard la tensió amb un trepidant número de plats xinesos. Una funambulista es llueix ballant sobre la corda i una còmica cambrera s'entesta a tenir els seus 15 minuts de glòria com a acròbata, mentre que el més pallasso flirteja amb la cantant i juga amb foc. Al final, provoquen les rialles amb una divertida rutina de transformisme. Tot flueix a ritme de swing i aconsegueixen, sense necessitat de disparar cardiopaties amb exercicis impactants, un gran entreteniment que conclou amb les ovacions del públic.