The velveteen rabbit (El conill de vellut)

Teatre | Familiar

informació obra



Direcció:
Purni Morell, loscorderos·sc
Escenografia:
James Button
Coreografia:
Wilkie Branson
Composició musical:
Jason Carr
Il·luminació:
David W Kidd
So:
Malachy Orozco
Intèrprets:
Ashley Byam, Jason Carr, Christian Roe, Aden Gillet
Companyia:
loscorderos·sc
Sinopsi:

The Velveteen Rabbit és una tendra història sobre un conill de vellut que desitja esdevenir real. Passa els seus dies esperant pacientment que el nen de la casa, que s'entreté amb altres joguines, es recordi d'ell i el torni a abraçar. Fins que un dia, el nen el redescobreix i totes les esperances de l'animaló comencen a fer-se realitat... Basat en el conte clàssic de Margery Williams, la producció del prestigiós Unicorn Theatre de Londres és un deliciós caramel teatral que enamora infants i adults. Representat en anglès, ofereix "un espectacle amb cervell i amb cor, que celebra el poder de la imaginació dels infants" (Lyn Gardner, The Guardian).  

Crítica: The velveteen rabbit (El conill de vellut)

14/04/2016

Precisa i preciosa interpretació que transforma el conte en realitat

per Jordi Bordes

El més destacat de la posada en escena d'aquest "The velveteen rabbit" és la netedat en què mostren els personatges i les accions. Hi ha tot el joc de l'infant, les lluites imaginàries, la picardia per seguir jugant i amagant joguines per l'habitació mentre la mainadera exigeix recollir-ho tot i, sobretot, una visió d'un actor-conill de peluix tova i que tothom voldria acaronar. 

Aquell conill que queda arraconat al cap de poc de sortir del mitjó que ha omplert Santa Claus guanyarà protagonisme en el nen a partir que l'acompanya per anar a dormir. Fins al punt que passa a ser el company inseparable de joc en lluites pirates o per arribar al Pol Nord (en comptes de neu, hi ha les plomes dels coixins estesos per la cambra...) tot es presenta amb una naturalitat exquisida. Sense necessitat de sobreactuar, ni tant sols veient que el públic no entén tot el seu discurs amb un anglès que dringa com una música acompanyat sempre per un piano que amortigua i narra musicalment l'escalf de cada escena.

Un treball bonic que furga en la imaginació. El desig del conill de ser real, de pensar autònomament. Que el nen el consideri company viu i amb el que s'interrelaciona. L'abisme en comprovar que, després d'un temps de distància entre els dos protagonistes, ha situat el peluix a la pila de les joguines desparellades es resol amb un toc fantàstic, una llàgrima de plor màgica. Els que vagin a veure-ho (és una oportunitat única que, amb sort, potser la temporada vinent es programa en més sales per Catalunya,) sabran quin poder transformador té aquella llàgrima que fa il·luminar una flor i aquesta, donar aire a un estel per fer  visible el desig tant tendre que desperta sospirs de la canalla, a platea.