There was a fiesta

informació obraAutoria:
Salvador S. Sánchez, Axa Guarch
Dramatúrgia:
Salvador S. Sánchez, Edu Pericas
Direcció:
Salvador S. Sánchez
Intèrprets:
Aitor Galisteo/ Toni Vallès, Cinta Moreno
Interpretació musical:
Santi Colomer, Joel Moreno, Oriol Roca
Direcció Musical:
Joel Moreno Codinachs
Escenografia:
Alberto Merino, Alberto Carreño
Vestuari:
Núria Fàbregas, Rosa Lugo
Il·luminació:
Roger Arjona
So:
Ernest Rosselló
Ajudantia de direcció:
Giandomenico Corvelli
Sinopsi:

There Was a Fiesta! (at Carnegie Hall) és un concert i una obra de teatre al mateix temps. Un espectacle híbrid, una comèdia-concert, un format creat especialment per a explicar la història de Patty Lemon i Martin Bennet: dos cantants de jazz oblidats als marges de la història musical del nostre país que van estar a punt de triomfar a la indústria discogràfica nord-americana.

Prenent com a fil conductor les cançons de l'únic concert que Patty Lemon i Martin Bennet van oferir al mític Carnegie Hall de Nova York l'any 1959, There Was a Fiesta! explica la rocambolesca història d'aquesta parella. Una cantant andalusa i un cantant català que es van conèixer a la Barcelona dels anys 40 i que van acabar jugant un paper determinant en el desenvolupament de la música moderna.

There Was a Fiesta! (at Carnegie Hall) és una comèdia de Salvador S. Sánchez i Cinta Moreno que compta amb la col·laboració de la formació de jazz barcelonina Joel Moreno Codinachs Trio


Crítica: There was a fiesta

13/11/2016

THERE WAS-IS AND WILL BE A FIESTA!!!

per Ferran Baile

Saludable i agradable vetllada amb música dels anys 40 i 50, dins d´aquest concert-espectacle engrescadorament  interpretat per Patty Lemon i Martin Bennet, acompanyats pels The Centuries.  Andalusa ella i català ell, nascuts Paquita i Josep, units per la passió de cantar i per l´amor al swing, prohibit en els foscos anys de l´immediata posguerra a Espanya i que els obliga a fugir a Estats Units, on comencen una nova i fructífera etapa promocionats per Xavier Cugat i combinant clàssics del repertori llatí amb el swing i els ritmes jazzístics americans. La història comença i acaba al seu unic recital al Carnegie Hall de Nova York, There was a Fiesta!.

Poc més d´una hora de recomanable espectacle, especialment pels amants de les músiques d´aquella època, clàssics eterns que segueixen sonant en innombrables versions.  La companyia La Copla de Wisconsin Produccions està capitanejada per una excel.lent  cantant i actriu, amb una empatia extraordinària Cinta Moreno (Dues dones que canten-Teatre Lliure-2011, Groucho me enseño su camiseta-textos de Vazquez Montalbán-La Seca-2011) i Salvador S. Sanchez, dramaturg i director. Ambdós són els que han concebut i creat l´espectacle.

Amb ella fent-li eficaç contrapunt i costat, Aitor Galisteo-Rocher, actor fundador de la companyia La Calòrica (Editto Búlgaro-Teatre Almeria-2012) i acompanyant-los en l´apartat musical i també com a actors els Joel Moreno Codinachs (guitarrista i arranjador) Trío, completat per Oriol Roca al contrabaix i Santi Colomer (bateria).

Destaquem la suggerent escenografia d´Alberto Merino, que ens trasllada a un club dels anys 50 i el vestuari de Núria Fàbregas i Rosa Lugo, el disseny d´il.luminació de Roger Arjona  i el de so d´Ernest Rosselló.

No us perdeu l´exposició de documents i fotografies que s´exhibeixen al vestibol amb documents autèntics de l´època facilitats per l´avi de Joel Moreno Codinachs, que va ser membre de l´autèntica orquestra The Centuries.

Si us agrada la música, el teatre, una història ben explicada i molt ben interpretada i cantada i les melodies dels anys 40 i 50, no ho dubteu, aneu a veure There was a Fiesta!, una magnífica vetllada garantitzada.

Text: ferranbaile@gmail.com


Trivial