Torobaka

informació obraCompanyia:
Akram Khan, Israel Galván
Sinopsi:

Aquests dies de confinament no hi ha teatre. Amb l'objectiu de reconfortar i acompanyar aquests dies de soledat i estranyes, moltes companyies que han penjat vídeos dels seus muntatges. Recomana, sensible a la iniciativa desinteressada dels artistes, els ordena a través del web.  

Podreu accedir a les gravacions clicant la pestanya del video de les fitxes.

Torobaka pren el títol d'un poema fonètic de Tristan Tzara d'inspiració maorí. El toro i la vaca són animals sagrats en les tradicions de tots dos ballarins i representen la fusió dels dos estils de dansa. Més que imitar l'un a l'altre, la intenció dels ballarins és crear un nou gènere que neixi de l'esforç mutu per entendre millor la manera d'abordar la dansa de l'altre, un veritable intercanvi artístic. 

Israel Galván, artista associat al Mercat, conegut per la innovació de les seves coreografies i la depuració de la seva tècnica, ha estat guardonat en nombroses ocasions, i ja fa vint anys que destaca en l'avantguarda del flamenc contemporani amb obres com La metamorfosi, Galvàniques, sorra, L'edat d'or, Tábula rasa, Sol, El final d'aquest estat de coses - Redux, Israel vs els 3000, La corba i El real. 

Akram Khan és un dels coreògrafs més aclamats i respectats de la dansa actual. En poc més d'una dècada el seu treball ha contribuït de manera significativa al món de les arts i la cultura al Regne Unit i al món. La seva reputació s'ha fonamentat en l'èxit de produccions imaginatives, accessibles i rellevants com DESH, iTMOi, Vertical Road, Gnosi i zero degrees, diverses de les quals s'han pogut veure a Barcelona. 

Crítica: Torobaka

05/10/2014

Anda jaleo, jaleo...

per Jordi Sora i Domenjó

Llega por fin a Barcelona una propuesta que el Mercat de les Flors hizo a Israel Galván y Akram Khan: unir sus miradas. El resultado: dos espíritus al cuadrado que han estremecido, maravillado, al público de la capital catalana con famenco y katkak, que no exactamente se fusionan, sinó que generan otra cosa.

En el blog podéis leer la crítica a propósito de este magnífico espectáculo: