Tristan und Isolde. Àlex Ollé

informació obraDirecció:
Àlex Ollé
Ajudantia de direcció:
Valentina Carrasco
Escenografia:
Alfons Flores
Vestuari:
Josep Abril
Il·luminació:
Urs Schönebaum
Vídeo:
Franc Aleu
Producció:
Opéra de Lyon
Interpretació musical:
Orquestra Simfònica i Cor del Liceu, Ensemble Matheus
Intèrprets:
Stefan Vinke, Albert Dohmen, Iréne Theorin, Greer Grimsley, Francisco Vas, Sarah Connolly, Jorge Rodríguez Norton, Germán Olvera
Direcció Musical:
Jean-Christophe Spinosi
Sinopsi:

Tristan und Isolde és la culminació de l’ideari artístic de Wagner. Una òpera que va revolucionar, amb la seva ambigüitat harmònica, la música tonal. L’obra és, alhora, la traducció musical de la filosofia nihilista d’Arthur Schopenhauer. Àlex Ollé (La Fura dels Baus) concentra l’acció escènica en el llenguatge simbòlic, amb un treball excel·lent de caracterització dels personatges. L’escenografia d’Alfons Flores i les videoprojeccions de Franc Aleu contribueixen a la materialització de l’ideal wagnerià de l’«obra d’art integral» gràcies a unes imatges que sustenten i subratllen el llibret i la música. Iréne Theorin i Stefan Vinke, indiscutibles triomfadors al Liceu com a Brünnhilde i Siegfried, respectivament, a Der Ring des Nibelungen, tornen a Barcelona al costat d’un equip ideal per a aquesta òpera. 

Crítica: Tristan und Isolde. Àlex Ollé

04/12/2017

'Tristan und Isolde' torna al Liceu amb un muntatge d'imatges amb forta càrrega simbòlica

per Xavier Cester

L'element nocturn, lunar, de 'Tristan und Isolde' es veu reforçat en el muntatge d'Àlex Ollé (La Fura dels Baus) gràcies a l'impactant decorat d'Alfons Flores i les suggestives projeccions de Franc Aleu. L'òpera de Wagner rep, a més, una remarcable lectura musical que té en l'apassionada Isolde d'Iréne Theorin el seu element més destacat.