Vacuum - Cie. Philippe Saire

informació obraCompanyia:
Cie. Philippe Saire
Sinopsi:

El buit genera imatges impossibles i pintures fantàstiques. Aquest treball presenta un joc d’aparicions i desaparicions de cossos, entre forat negre i enlluernament. Vacuum explora un nou aspecte de la nostra percepció sensorial, a través d’una il·lusió òptica creada per dues llums de neó.

Philippe Saire, una de les principals figures de la dansa suïssa contemporània, ha creat al voltant de trenta espectacles, sense comptar-hi performances site-specific, curtmetratges i tallers. Els seus treballs coreogràfics, sovint intensos i curosament elaborats, integren les arts visuals, el teatre i el cinema. Des de la seva creació el 1986, la companyia ha presentat més de mil quatre-cents espectacles a més de dues-centes ciutats d’arreu del món. El 1995, Philippe Saire va inaugurar Théâtre Sévelin 36, el seu espai de treball i creació a Lausana, consagrat en exclusiva a la dansa contemporània.

Crítica: Vacuum - Cie. Philippe Saire

27/01/2023

El buit segons Philippe Saire

per Júlia Vernet Gaudes

Una obra estètica que reflexiona la qualitat del buit i investiga el potencial poètic de la pell amb només dues llums de neó. Forma part d'una sèrie de cinc peces coreogràfiques en les que el coreògraf suís integra la dansa amb les arts visuals, la qual cosa no vol dir que hi hagi cap recurs tecnològic com projectors, mappings o efectes òptics estroboscòpics). La dimensió visual d’aquestes peces té a veure amb la poètica de la imatge, la potencialitat que entranya la composició escènica i estètica dels elements i narratives en joc.