Vincles

informació obraAutoria:
Sebastià Jordà
Producció:
Circ Bover
Intèrprets:
Camille Sola, Guillaume Peudon, Gràcia Moragues, Mateu Canyelles
Escenografia:
Pau Caracuel
Vestuari:
Steffi Knabe
Il·luminació:
Pau Caracuel
Companyia:
Teatro Necessario, Mattatoio Sospeso
Sinopsi:

Espectacle per a tots els públics d’aquesta companyia balear que combina el circ amb la música en directe, el teatre i la dansa, i amb el qual celebra els seus 10 anys d’existència. A partir d'un senzill element escènic primari i essencial ―les canyes de bambú― transmet tota l'elegància i la sofisticació de les arts circenses i modela les emocions de l’audiència, al temps que fa gala d’una gran complexitat tècnica i artística.

Crítica: Vincles

18/09/2015

Un espectacle d'una senzillesa d'elements que és alhora virtut d'elegància

per Manuel Pérez i Muñoz

El gir de la companyia balear Circ Bover des dels espectacles de carpa cap a un circ d'arrel més contemporani podem afirmar que ha estat fructífer. Ja van donar bona mostra d'això amb el muntatge 'Circ transhumant' i ara ho confirmen amb aquest 'Vincles'.

Un personatge central exerceix d'unió al endinsar-se dins d'una estranya comunitat d'acròbates que habita una imponent estructura de pals de fusta de bambú. La relació entre personatges és el motor de tota una sèrie de números on l'equilibri, la força i, sobretot, la sorpresa és ben present. Mantenir el ritme i esprémer al màxim la dramatúrgia és un encert, sens dubte, d'haver encarregat la mirada externa a un director, Pau Bachero, que prové del món del teatre.

Un espectacle, en definitiva, imaginatiu, d'una senzillesa d'elements que és alhora virtut d'elegància, un 'totspúblics' en el sentit més ampli del terme que mereix una llarga gira per les principals cites del circ del nostre territori. Per cert, amb aquest espectacle Circ Bover celebra els 10 anys de la companyia: per molts anys.