Zinc i acció

informació obraSinopsi:

És un viatge musical per la història de la pantalla. Són tots els records de més d'un segle de setè art: cinema, televisió, sèries. 

És una recopilació d'arrenjaments propis, molts d'ells medleys o barreges de diverses cançons, que atravessen tots els gèneres sempre amb un toc d'humor. És totalment a capella. És tot això i molt més. O potser, com el que solem veure a la pantalla, és tot plegat una mentida.

Un espectacle per gaudir... a risc de rebre algun spoiler!

Zinc neix del desitg de fer música només amb la veu i on cadascuna de les veus és imprescindible.

Format per 5 cantants i una directora provinents de coneguts grups vocals catalans con Cantabile, Ol'Green, Music Vox i Obmud, tots ells amb trajectòria al programa OH HAPPY DAY de TV3, en la seva actuació busca connectar i transmetre.

Crítica: Zinc i acció

15/03/2022

Cinc veus de cine, a capella i amb humor

per Ferran Baile


No són quatre ni “ziz”, com bé diuen, si no “zinc” (de fet, comptant la directora, sí que son “ziz”), cantant a capella, amb molt d´humor i àgil moviment escènic. Cinc veus magnífiques, molt ben acoblades i cinc cantants-actors que se´ns mostren empàtics, espontanis i comunicatius.

Amb Zinc i acció, ens conviden a un viatge musical per la historia del cinema i la televisió. Records de més d´un segle del setè art i de quasi quasi, encara no, de la televisió (1936, BBC; 1956, TVE). Bandes sonores i cançons amb arranjaments propis, molts d´ells medleys o popurris, que travessen tots els gèneres i sempre amb un punt d´humor. Tot sense cap instrument, o millor dit, amb la veu humana com a únic instrument.

El grup va ser fundat el 2016 i està format per Uri Mas (baríton-beatbox), Laura Jara (soprano), Xénia Nogué (contralt), Adrián Bernal (Baix), Edu Hidalgo (tenor) i Laia Jornet (directora).

L´espectacle comença amb la versió de la coneguda Video killed the Radio Star, del grup britànic d´estudi The Buggles. A continuació, una de les primeres proves de coneixements musicals del públic per un imaginari trivial. Al llarg de l´espectacle n'hi ha més, algunes per a cum laude. Un medley de pel·lícules de James Bond ens introdueix de ple en les bandes sonores cinematogràfiques. També hi haurà homenatges al cine d´acció (Piratas del Caribe, Harry Potter, Titanic, Jurassic Park, Carros de fuego..), grans musicals i, com no pot ser d'altra manera, al món Disney. Homenatge especial a Freddy Mercury amb una versió de Bohemian Rhapsody i a Elvis Presley, Can´t help falling in love, de la pel.licula Blue Hawaii-Amor en Hawaii.

Escoltarem temes de Tina Turner, John Williams, Paul McCartney, Elton John, Adele, Vangellis, Celie Dion, Ennio Morricone i molts altres. Tot un repte endevinar-les totes. Fins i tot hi serà el grup osonenc Obeses i un deliciós medley spoiler de pel·lícules i un no menys deliciós dedicat als anuncis nadalencs televisius.  

 

 Els zinc que son “zis”

Laia Jornet és directora musical i arranjadora, amb una llarga trajectòria dirigint diferents grups musicals, entre els quals es troba Cantabile. Dirigeix musicalment en diversos projectes artístics. Ha estudiat piano i viola, direcció, pintura, física, filosofia i dret.

Laura Jara és cantant, actriu i actriu de doblatge. Ha participat, entre altres, en el musical Mar i Cel, ha actuat en moltes ocasions amb el cantautor satíric Juan Gómez-El Sobrino del Diablo i també és habitual a les sessions One, two, three..Folk!, espectacle amb el que gira pels CaixaFòrums de tot Espanya.

Xénia Nogué és actriu (graduada a l´Institut del Teatre) i cantant. Compagina Zinc amb la Cia. Magatzem d´Arts i els espectacles Disney de la cantant Gisela. Ha cantat en diverses orquestres i grups de versions i ha col•laborat amb diversos il•lusionistes, entre ells el Mag Lari.

Adrián Bernal és titulat pel Conservatori Superior de Música del Liceu. És professor de música, fundador de Music Vox i cantant de l´Orfeó Català i del Cor d’Obeses.

Eduard Hidalgo és cantant i actor, format a l'Institut del Teatre de Barcelona. Compagina els seus treballs artístics amb la feina de docent, impartint classes particulars de cant.

Uri Mas és compositor, arranjador vocal, director de cors (SoundDreamers, Barcelona Rock Choir o Cor Rebel de Barcelona), guitarra, baixista i professor de veu i de diversos instruments, a més de titulat en periodisme. https://urimasmusic.wordpress.com

 

Al Teatre Aquitània oferiran una nova actuació el diumenge 27 de març a les 20.30h.

Per seguir les seves actuacions per Catalunya i altres indrets els podeu seguir a instagram o facebook a @zincgrupvocal.

 

text: ferranbaile@gmail.com