Totes les activitats del Barcelona Districte Cultural són gratuïtes i les entrades es poden reservar per mitjà del web districtecultural.barcelona.
El Barcelona Districte Cultural (BDC) encara la recta final de la quinzena temporada, que havia començat el 8 de febrer. El BDC és un circuit d'arts escèniques, música en directe i cinema, que permet gaudir d'espectacles per a tothom als centres cívics de la ciutat. De les 34 propostes diferents programades, en queden encara una vintena en actiu, repartits per tots els districtes de Barcelona, fins al 27 d'abril. Us donem pistes sobre els espectacles d'arts escèniques que encara es poden veure a l'abril i que algun crític de la plataforma Recomana n'ha deixat comentari.
Aquest mes d'abril destaquen peces de fort compromís social com Mi madre en bragas, de la companyia Cándida, i el testimoni de la periodista de guerra Marie Colvin assassinada pel règim sirià el 2012 (Des de l'ull de l'huracà). També intervé la companyia Mea Culpa, que aposta per un teatre de contingut, de qualitat, honest, fet amb humor i amor a CR#SH (Tothom pot caure). En circ, hi ha un cant a la màgia i l'espectacularitat amb perxa xinesa de Jordi Panareda (L'home que perdia els botons) i d'altres que ho fan amb les acrobàcies, com Penjats, de la companyia Los Colgados, o amb el circ familiar, com Solo de dos, de la companyia Duo x Caso. Diana Gadish tanca la seva participació del BDC amb Handle with care, una peça que es remunta a l'Escena Poblenou del 2015.
El BDC també aposta per les arts escèniques per a tots els públics amb una oferta familiar que inclou el circ, el teatre, la dansa i la música. La companyia de dansa Roberto G. Alonso repeteix al circuit, en aquesta ocasió amb Marúnica, una obra recomanada per a majors de cinc anys que ens transporta a l'univers de la pintora surrealista Maruja Mallo. Hi ha espectacles que volen descobrir el plaer d'escoltar música per als més petits, de zero a cinc anys, com Sona la llum!, de La Curiosa. A més, també hi ha obres de teatre per als més petits: els germans Farrés presenten Dins el cau del Tabalet, basada en un conte del naturista canadenc, Ernest Thompson Seton (premiada recentment amb un premi Feten); i els titelles de la companyia basca Anita Maravillas, que presenta Las Cotton, una obra que s'inspira en les lluites obreres de les dones a la indústria tèxtil de principis del segle XX.
BDC va néixer el 2017 per enfortir la cultura de proximitat. La graella d'espectacles és fruit de la selecció i consens dels centres cívics, principalment. Es busca una proposta àmplia que abraci de públic familiar a música moderna. Segons afirmava en l'arrencada d'aquesta quinzena temporada Xavier Marcé, regidor de Cultura i Indústries Creatives, «Barcelona Districte Cultural és un aixopluc que té activitats molt diverses. Tendim que l'activitat cultural es faci en espais molt cèntrics, i el BDC ajuda que això es pugui trencar; de fet, és una manera de socialitzar i descentralitzar l'activitat cultural, situant el centre cívic en un espai perfectament normalitzat en el programa cultural de la ciutat». El programa treballa també la inclusió i l'accessibilitat. Aquest mes d'abril encara es pot accedir a sessions amb subtítols, interpretació en llengua de signes catalana i bucle magnètic de Des de l'ull de l'huracà, als centres cívics Bon Pastor (5 d'abril) i Guinardó (19 d'abril).