Afasians - The last conference

informació obraCompanyia:
Za!, Companyia Voltäla
Direcció:
Za!
Intèrprets:
David Climent, Pablo Molinero, Eduard Pou, Pau Rodríguez
Direcció Musical:
Za!
Il·luminació:
Cube.bz
So:
El Mo
Vestuari:
Laia Muñoz
Autoria:
Companyia Voltäla
Estrena:
Grec 2016
Sinopsi:

Afasians – The last conference és l’esdeveniment més important al món de la ciència, i a més, és totalment irrellevant per a l’avanç científic. Comptarem amb les primeres declaracions en primícia de quatre membres de la tribu dels Afasians. Els Afasians ens explicaran els seus descobriments, incloent la destrucció del JO i l’obertura de la Caixa del Gat de Schrödinger, l’únic gat que està viu i mort al mateix temps.

Els Afasians han demanat una taula y quatre micròfons. I un sofà per a la pausa, òbviament. No hi haurà Power Point, ni estadístiques, ni dades objectives, perquè això, allà, no es valora. De fet, els Afasians no són una tribu, ni fan descobriments, ni donen conferències, però ho anomenarem tribu, descobriment i conferència perquè els entenguem.

Premi de la Crítica 2016 categoria Espectacle de dansa. 

Espectacle finalista en la categoria de noves tendències. Premis de la Crítica 2016

David Climent, finalista a la categoria de ballarí dels Premis de la Crítica 2016

Crítica: Afasians - The last conference

05/07/2016

Amb Los Corderos SC, l'experimentació es transforma en quelcom radicalment divertit, i s'omple de magnífics sons agosarats

per Ramon Oliver

Heu intentat algun cop penetrar els misteris de la física quàntica , per acabar finalment desistint dels vostres intents i llançant la tovallola ? Això, és perquè encara no heu trobat els instructors adients capaços de transmetre-us amb clarividència aquesta mena de misteris. Doncs no busqueu més, perquè ja els teniu aquí. Que vol dir alhora que ja els teniu també allà. I precisament, aquesta afirmació agosarada que acabo de deixar anar,  és una d’aquelles coses inexplicables que us explicaran amb tots els seus ets i uts i amb totes les demostracions pràctiques que calgui aquests éssers vinguts ves a saber tu de quina galàxia situada alhora aquí i allà que responen al nom de Los Corderos SC.

 Ho faran mitjançant una conferència afasica -  vull dir que els que l’imparteixen, són una colla d’afasians- en la qual, i per si no en tinguéssim encara prou amb les sabies paraules esbojarrades i les coreografies a mig camí entre Pina Bausch i Teresa de Keersmaeker amb que ens alliçonen els xais, ens trobarem també amb la delirant col·lecció de sons dissenyada per la gent de Za!. Que la lúdica experimentació sonora  d’aquesta banda i la no menys lúdica experimentació escènica dels “corderitos” formen un tot, és quelcom indiscutible. Com indiscutible resulta també  el fet  que , per primera vegada a la historia del món de l’espectacle , aquesta proposta us permetrà veure com algú pot estar viu i mort alhora, seguint així  l’exemple d’un famós gat científic que maula tota l’estona al llarg de la conferència. Per cert: ho sabíeu vosaltres que dins de qualsevol entrepà vegetal, s’amaga en realitat un gat? Doncs que no us donin mai més gat per llebre ( o per enciam!). Com podeu comprovar, la conferència de los Corderos SC, ofereix un pou sense fons de nous coneixements. I també , un pou sense fons de diversió radical i plena d’inventiva: això, és tan veritat aquí com allà, tenint en compte que aquí i allà, són el mateix lloc.