Ârtica

informació obraCompanyia:
Ponten Pie
Autoria:
Sergi Ots, Emilie De Lemos, Natàlia Méndez
Direcció:
Sergi Ots
Ajudantia de direcció:
Emilie De Lemos
Intèrprets:
Natàlia Méndez, Emilie De Lemos, Sergi Ots
Escenografia:
Jordi Dorado, Sergi Ots
Vestuari:
Espe Pascual
Il·luminació:
Ponten Pie
So:
Ponten Pie
Producció:
Ponten Pie, FiraTàrrega, Carro de Baco, Generalitat de Catalunya, Asterions Hus
Sinopsi:

Tercer espectacle d’aquesta companyia que es va donar a conèixer el 2009 a través d’un Laboratori de Creació a FiraTàrrega amb el seu Copacabana, que trencava totes les convencions teatrals per oferir una experiència culinària i singular i que ha realitzat més de 180 representacions arreu del món. Amb Ârtica segueixen en aquesta línia d’investigació en nous llenguatges teatrals i d’implicació amb el públic per oferir una proposta multidisciplinària, sensorial i gens convencional. En grups reduïts, els espectadors accedeixen a l’interior d’una vella casa de fusta, on són rebuts per uns personatges silenciosos que els ofereixen escalf i on podran conèixer un seguit d’històries sorprenents. Una finestra oberta a un món íntim de nostàlgia i poesia. 

(*) No recomanat a persones amb la mobilitat reduïda. Aquest espectacle es realitza fora de la ciutat. Prèvia presentació de l'entrada, els espectadors seran conduïts en autobús al Talladell. La durada total de 75' inclou el desplaçament d'anada i tornada de l'espectacle. Punt de sortida i validació d'entrades: Av. Generalitat/Verge del Pedregal.

Crítica: Ârtica

30/09/2014

Un viatge que formarà part del nostre abric de records

per Aída Pallarès

Una vintena de persones anem entrant, d’una en una, en una cabana de fusta. Dins ens espera el fred, un abric per protegir-nos i una mena de taller de costura on arriben abrics plens d’històries. I de l’ànima de la peça,-un rotlle de fil de cosir-, apareix l’últim record del propietari. Ârtica és més que un espectacle, és un viatge oníric tenyit de melancolia i poesia. Una porta oberta a l’oblit, a allò que hem decidit oblidar. A pesar de l’estructura un pèl repetitiva, la companyia Ponten Pie ha aconseguit crear un muntatge hipnòtic i tendre que embolcalla a grans i petits. Un viatge que, sens dubte, formarà part del nostre abric de records.