Barcelona 24h

informació obraSinopsi:

BARCELONA 24H segueix la vida de 4 joves que es creuaran, s’enfrontaran i s’enamoraran a la ciutat de Barcelona. Una fotògrafa que ho ha deixat amb la seva parella coincideix a l’Apolo amb un noi romàntic obsessionat amb les pelis del Hugh Grant. Una pija de Sarrià decideix independitzar-se i buscar pis per sota de la Diagonal, mentre un noi ambiciós que només pensa en la feina decideix fer una pausa per comprar un Kinder Bueno al paki 24H de sota l’oficina. Cap d’ells pot imaginar-se que, ni que sigui per un instant, tot serà possible en aquesta ciutat.

Crítica: Barcelona 24h

14/10/2020

Tot en un dia a Barcelona

per Ferran Baile

Un bon musical de petit format que segueix l´encreuament de la vida de quatre joves durant 24 hores a la ciutat de Barcelona. Una noia que aspira a ser fotògraf i muntar una exposició al CCCB, un noi cinèfil i romàntic, un noi ambiciós que aspira arribar lluny com executiu i una noia pija que viu i depèn dels seus pares i desitja independitzar-se. Tot comença en una febril carrera de cadascú d´ells i elles per arribar a l´hora al destí elegit i degut a que no sempre es fàcil desplaçar-se per una gran ciutat, arribant tard als llocs de destí. Aquesta frustració inicial es veu compensada pel fet que en les seves vides apareix una persona inconeguda. Enamorament, desitjos, il.lusions, pors, inseguretats, dependències…tot un joc de sentiments que els portarà a a ver de prendre decisions que canviaran les seves vides.

El text i la música original és de Pau Barbarà Mir (presentador d´El Camerino a ICat FM-Catalunya Ràdio), i compta amb els arranjaments i la direcció musical d´un dels grans experts en musicals, en Didac Flores (El rey león, Dirty Danicing, Mar i Cel, Grease, Lo tuyo y lo mío..). El director escènic és en Marc Flynn (el que en el mateix Teatre Gaudí, va sorprendre amb l´exitosa El despertar de la primavera, que desprès va fer temporada també al Teatre Victoria). Les coreografies son d´un altre experts en musicals, en Ruben Yuste (Sugar, Mar i Cel, Grease, Los Miserables).

Calia comptar amb quatre bons actors. Els joves Anna Piqué i Alex Sanz, impecables tan amb l´actuació (hi han uns diàlegs molt picats, que requereixen una perfecta vocalització), així com en la part musical (cançons i coreografies), aconsegueixen crear una ràpida empatia amb el públic i entre els dos s´estableix una química que funciona des del principi al final de l´espectacle, amb moments força aconseguits com la seva trobada sortint de la Sala Apolo i caminant pel Paral.lel, perdut el NitBus o l´escena abans del desenllaç dalt dels bunkers divisant Barcelona.

L´altre parella en fa un bon complement, si bé no aconsegueix la grapa dels dos protagonistes. El dissabte 10 d´octubre, estava interpretada per Laia Fontán i Ferran Fabá, que es van tornant amb Mireia Orrit i Jaume Casals.

Destaquem també l´àgil utilització dels mòduls canviants, única escenografia, dissenyats per en Jordi Bulbena (Comediants) i la divertida tenda muntada davant del pianista que a l´hora serveix de taquilla del cinema com a super paqui 24 hores i que obliga al music a fer la seva aportació teatral, com a taquiller o dependent del super.

El conjunt respira frescor i es un bon divertiment que ens transmet emocions i la ciutat de Barcelona sempre es al darrera Fons.

Barcelona 24 hores, es un musical per a quatre actors i un pianista de 75 minuts de duració i amb 13 cançons originals. Tenia previst el seu estrena al Barts el mes d´abril. El confinament el va fer impossible i com el Barts segueix tancat ha buscat sortida al Teatre Gaudí, que amb el seu escenari circular si presta molt be al joc escènic que requereix l´espectacle.

La producció es de Suerte en mi vida Producciones que la pasada temporada va estrenar Desde mi ventana al Teatre Condal. Marc Flynn i Ruben Yuste van crear Origen Produccions el 2016 i posteriorment amb Didac Flores, Suerte en mi vida Producciones. www.origenproduccions.com

 

Uns actors ha tenir en compte

L´actriu mataronina Anna Piqué ha realitzat una solvent trajectòria des de molt jove als grups de teatre amateur de la seva ciutat, estrenant diversos espectacles a la carismàtica Sala Cabanyes i aconseguint diversos premis (La forma de les coses-2019). També ha participat a Barcelona com a protagonista en Microteatre (Dependencia, Germans) i recentment va estrenar als Lluisos de Gràcia (Life is a real) i La casa de Bernarda Alba (Sala Ars). El 2014, va protagonitzar la pel.lícula Natasha, dirigida per Sandeep Raisinghani.

L´actor igualadí Alex Sanz va estrenar recentment al Tantarantana, Persones potencialment perilloses i va ser un dels components de l´èxit de la passada temporada, El despertar de la primavera (Teatre Gaudí-Teatre Victòria).

En Ferran Fabà alterna la seva professió d´actor amb la de model publicitari, ha participat en diversos curts i el 2016, va formar part de l´elenc de Rent (L´Aliança del Poble Nou)

La Laia Fontán es espoecialment coneguda per participar en la serie televisiva Les de l´hoquei (TV3-2019)

En Jaume Casals, va participar en La Riera (Bruno), ha participat en diversos curts i va estrenar La Peixera al Versus Teatre i Kràmpack, al Teatre Aquitània.

La Mireia Orrit, és actriu i cantant i forma part del professorat com entrenadora vocal i actoral de la Nina Scola.  Va participar als musicals Paràsits (Jove Teatre Regina-2017), Bon Nadal, mister Greenwick (Jove Teatre Regina, 2018) i Rent, interpretant a Mimi Márquez (L´Aliança del Poble Nou, 2016)  Text: ferranbaile@gmail.com