Brickman Brando Bubble Boom

Teatre | Nous formats

informació obra


La Agrupación Sr. Serrano continuen investigant maneres de representar la realitat, partint del joc i utilitzant referents ben populars. Com a "Katastrophe" la humanitat tendeix a l'autodestrucció. Però allibera pensar que tot és una acció provocadora i que la Natura, encara que inert, sempre ens superarà. Una companyia que ja té carrera pròpia a l'estranger.

Assesoria de moviment:
Diego Anido
Autoria:
Àlex Serrano, Pau Palacios, Diego Anido , Jordi Soler, Víctor Molina (assessorament)
Companyia:
Agrupación Señor Serrano
Il·luminació:
cube.bz
So:
Roger Costa
Vestuari:
Núria Manzano
Ajudantia de direcció:
Barbara Bloin
Adaptació:
Ferran Dordal (assessorament dramatúrgia)
Intèrprets:
Pau Vidal (assesor arquitectònic)
Producció:
Agrupación Señor Serrano, CAET
Sinopsi:

Què trobareu en aquest espectacle? Un barri de barraques cremant. Funky a tot volum. La crisi del sistema hipotecari. L’Anglaterra victoriana. Nius, caus, coves i mansions. 150.000 desnonaments el 2012. Un banquer somrient. Un constructor somrient. L'horror. La nostàlgia de la llar. Molt vídeo en directe. Paradissos tahitians. El dret a l'habitatge. El dret a l'aire condicionat. El dret a la tele de plasma. I Marlon Brando fent de John Brickman, el constructor visionari que va inspirar el primer sistema hipotecari de la història. L’espectacle és un documental de ficció sobre aquest magnat però, també, sobre l’actor desarrelat i rebel que es va passar la vida buscant una llar sense trobar-la. Veniu a veure com els intèrprets construeixen una casa a ritme de música funk i com les seves parets s’omplen d’imatges, de somnis i malsons. L’Agrupación Señor Serrano és la companyia fundada a Barcelona per Àlex Serrano i que, amb un llenguatge dramàtic inquiet i innovador que inclou teatre, dansa i tècniques audiovisuals, ha portat les seves creacions per escenaris de tot el món.

Crítica: Brickman Brando Bubble Boom

13/07/2013

Capitalisme a la vora del foc

per Jordi Bordes

 

L’Agrupación Sr. Serrano presenta un exhaustiu Brickman Brando Bubble Boom. La peça narra una faula que dóna a conèixer el creador de les hipoteques modernes (un nen pobre que aconsegueix reunir una gran fortuna al llarg de la seva vida) i el relaciona amb l'actor Marlon Brando (un artista popular, amb molt patrimoni propi però que cap se'l condiera la seva llar). L’actor Diego Anido dobla Brando en alguns dels seus passatges de la filmografia, que cusen com si es tractés d’una peça dedicada al mític Brickman. Treball incessant de projecció a pantalla d’elements captats al moment. Minimalista, juganer, amb sensació d'espontaneïtat. Els Serrano no persegueixen el preciosisme, sinó que juguen a fer versemblant un conte. I expressen opinions a partir d'una poesia naïf.