Bye bye, Confetti

informació obraDirecció:
Jokin Oregi i La Baldufa
Composició musical:
Òscar Roig
Il·luminació:
Miki Arbizu
Escenografia:
Carles Pijuan
Vestuari:
Rosa Solé
Companyia:
La Baldufa
Sinopsi:

Tres pallassos ploren la mort del seu líder, Confetti: l’absència del pare espiritual que els guiava és notòria; el buit que ha deixat sembla absolut; la manca de lideratge els desconforta, els aclapara, els mortifica: la desolació! Un cop superat el dol, arrenquen els tràfecs per cercar un nou guia.

Un espectacle de pallassos extravagants i autèntics, en què les mitges tintes no tenen cabuda. Humor i amor, a parts iguals. Però, sobretot, sorpresa i estupefacció, en un espai on públic i actors respiren les mateixes emocions.

Finalista a espectacle familiar. Premis de la Crítica 2019

Crítica: Bye bye, Confetti

08/09/2019

Així què, qui s’hi posa?

per Núria Cañamares

Tothom vol manar, però pocs tenen el coratge de posar-se al capdavant. Aquest és el missatge de ‘Bye bye, Confetti’, un espectacle de clown adreçat a tots els públics a càrrec d’una companyia ben veterana: La Baldufa.

Asseient el públic al voltant d’una pista circular amb tres accessos construeixen un joc d’entrades i sortides constants on el ritme de l’acció i la interacció amb el públic són fonamentals per aconseguir el que fan: atrapar l’espectador des del primer minut explicant-li amb més gest i expressió que paraules com és aquesta societat que prefereix plorar i criticar que entomar la responsabilitat del lideratge.

Tothom riurà amb el llenguatge net i sincer del pallasso on no hi faltaran el joc, els equívocs i les trompades. Els més grans, a més a més, hi llegiran una al·legoria del sistema polític i, poc o molt, s’hi sentiran identificats.

Tot plegat amb una estètica molt cuidada a mercè de la sorpresa contínua (i més d’un sobresalt). Passa volant.