Amb Bye Bye Monstre , Dagoll Dagom assoleix un nou camí de creació d’espectacles per a nenes i nens de 5 a 10 anys, amb la voluntat d'arribar als infants i conscienciar que la introducció de ben petits al llenguatge teatral és fonamental com a factor iniciàtic del públic del futur.
Es tracta d’un musical inspirat en la situació de confinament que han viscut milers de nens i famílies aquest últim any. Un homenatge als més petits de casa i un comiat a la pandèmia en un moment en què la vacunació avança, les mesures es relaxen i sembla que comencem a veure la llum al final del túnel.
El musical compta amb la dramatúrgia de Marc Artigau, Anna Rosa Cisquella i David Pintó, text de Marc Artigau, amb cançons de Dàmaris Gelabert, coreografia de Lluc Fruitós (Brodas Bros), il·lustració i disseny gràfic de Lyona i amb un repartiment dirigit per Anna Rosa Cisquella, format per Alba Florejachs, Albert Triola, Marc Soler, Martina Garcia, Violeta Marín i Vinyet Morral.
Una producció de Dagoll Dagom en col·laboració amb TMB que es converteix en un musical i un conte.
Bye Bye Monstre va més enllà d’un musical. El projecte neix del Concurs de Relats Curts per a infants i joves impulsat per TMB, que enguany ha arribat a la 14a edició i en què hi han participat més de 400 joves. El premi ha consistit a convertir els contes guanyadors reescrits per Marc Artigau en un espectacle musical de Dagoll Dagom i en una versió editada en format conte amb il·lustracions i disseny gràfic de Lyona, que serà publicada pel segell Baobab de l’editorial Estrella Polar i sortirà a la venda el proper 22 de setembre.
Penso amb aquella nena de l´inoblidable sopar de l´inoblidable espectacle Antaviana, en els inicis de Dagoll Dagom. L´interpretava amb candorosa veu i presencia, Anna Rosa Cisquella, actriu i productora essencial i un dels tres pilars de la companyia, actriu-productora i gestora.
Aquella nena segur que assistiria encantada a les representacions de Bye Bye, monstre, primera incursió en la creació i direcció de l´Anna Rosa Cisquella, ben respaldada amb la dramatúrgia per Marc Artigau i David Pintó. El resultat es un excel·lent espectacle que no sols entusiasme als nois i noies de 5 a 10 anys, objectiu principal, si no també als més grans i als pares i als avis, i no desagrada gens als adolescents, molt ben representats a l´escenari per l´hiperactiu i acrobàtic germà gran.
El projecte elaborat en aquests darrers i complicats dos anys, ha tingut l´inici en el concurs de relats curts per a infants i joves que organitza TMB (Transports Metropolitans de Barcelona) i en el que hi participen més de 400 nens-nenes i joves. Els contes premiats han ajudat al dramaturg Marc Artigau a fer el text amb la complicitat d´Anna Rosa Cisquella i David Pintó. El projecte escènic contemplava un conte en clau de musical o teatre amb cançons. Dàmaris Gelabert, potser la millor compositora del moment especialitzada amb el musical per a infants, ha composat una banda sonora deliciosa per a l´espectacle, utilitzant diferents ritmes. Música que ha facilitat unes imaginatives coreografies de Lluc Fruitós.
Faltava trobar un bon repartiment i certament les tres nenes que donen vida a la petita Berta, han estat idònies (Martina García, Violeta Marín i Vinyet Morral, protagonista del musical Bruna, que es representa dins del Petit Romea). Difícil pensar amb un germà gran millor, desprès de veure a l´elàstic-acrobàtic i espectacular Marc Soler en escena. Albert Triola, el pare infermer i Alba Florejachs, la mare informàtica, formen un duet molt convincent, complementats pels avis i científics, via Zoom, que son interpretats pels veterans i entranyables Teresa Villacrosa i Pep Cruz.
Un dels espectacles més rodons, actuals, alliçonadors i divertits dels darrers anys, que ens porta un alè d´optimisme per combatre a aquest monstre que lluny de desaparèixer segueix estan present i al que cal de forma solidària, serena i responsable fer-li front.
Més informació a www.dagolldagom.com
Text: ferranbaile@gmail.com