Cinemúsica

informació obraAutoria:
Berta Ros
Direcció:
Dani Coma
Intèrprets:
Marta Muñoz, Estela Córcoles
Escenografia:
Cris Vidal, Toni Montero
Vestuari:
Cris Vidal
Vídeo:
Rosa Cardús
Il·luminació:
Lluís Juanet
Assesoria de moviment:
Anna Llombart
Sinopsi:

Veniu a gaudir del nostre petit homenatge al cinema mut, on la música en directe ens guiarà per una història d’històries plenes d’emocions que ens recordaran escenes úniques de la història del cinema en blanc i negre.

Un viatge proper i familiar, pensat per compartir amb els més petits de casa amb l’objectiu de percebre sensacions a través dels sons, la imatge i el moviment.

Comencem? 3,2,1… Acció!


Crítica: Cinemúsica

28/01/2017

ESTIMULS PELS MES PETITS

per Ferran Baile

Seguint l´estela de PintaMúsica, el premiat espectacle per a nadons (0 a 3 anys, ideal per 2-3 anys), estrenat el 2015, ara ens arriba CineMusica, una nova creació del jove tàndem Gisela Juanet (concepció i guió) i Berta Ros (música i guió). Una nova i eficaç introducció al món del teatre pels més petits en la que la música en directe, el gest teatral i el cinema es fonen amb un joc d´ estímuls visuals i sonors i amb la fascinació d´un tren elèctric que voltarà oportunament l´escenari.

Un acurat equilibri en el que les imatges puntuals dels inicis del cinema ajuden i estimulen però no li prenen protagonisme al fet teatral i musical gestualitzat amb encant i empatia per les dues joves músics-actrius elegantment vestides amb models modernistes estil cancan.

Un nou encert d´Unics Produccions que donant mostres de la seva notable capacitat creativa i logística, organitza les matinals CCCB Babies, el Viu el Teatre al Teatre Poliorama i el Petit Romea, a l´hora que produeix espectacles com el que ens ocupa i un espectacular muntatge basat en l´Alicia de Lewis Carroll que s´estrenarà a finals de febrero..

Les joves i brillants musics Marta Muñoz (pianista i concertista, titulada al Conservatori del Liceu i professora a l´Escola Joan Llongueras, veure videos de concerts a youtube, www.joanllongueras.cat. Actualment està dins l´orquestra d´Scaramouche-Teatre Victòria, a cura del piano) i  Estela Córcoles (titulada a l´ESMUC, i component del Quartet Neuma de flauta travessera, www.quartetneuma.com), inicien amb gràcia i estil la seva projecció també com a actrius, dirigides per en Dani Coma (music i pedagog , compositor, creador del grup Macedònia i director de teatre, www.danicoma.com).  

A la pantalla es pot gaudir de l´arribada del tren dels germans Lumière (primera projecció cinematogràfica, 1895), Charles Chaplin en el seu mític personatge de Charlot a El noi-El chico-The kid  (1921) i a l´escena d´El gran dictador (1940), on juga amb la bola del món, a Buster Keaton a El maquinista de la General (1926) i a Harold Lloyd passant-les magres escalant  un gratacel a L´home mosca (1923).

Més información, www.unicsproduccions.com y www.viuelteatre.com

Text : ferranbaile@gmail.com