Compra'm

informació obra



Vídeo:
Vicenç Viaplana, Xanu, IEX
Intèrprets:
Mar Nicolás, Padi Padilla
Estrena:
Fira Tàrrega 2015, Fira Tàrrega 2015
Composició musical:
Tullis Rennie, Za!
Escenografia:
Jordi Queralt Suau
Direcció:
Insectotròpics
Companyia:
Vaca 35
Sinopsi:

"Compra’m" és una explosió de relats que neix d’un punt central: la història de la Capsa de Pandora. Partint del mite grec, l’espectacle aborda la possibilitat de redimir el món sota el perill de destruir tot allò que ens importa. Una reflexió sobre la felicitat, sobre com som i com aparentem ser. Una dualitat que marca els personatges, que cauen en la temptació de deixar de ser ells mateixos i que són convidats perversament a adquirir una felicitat falsa. Una reflexió profunda sobre la buidor de la societat de consum que ens consumeix dia a dia. Una producció multidisciplinària en live cinema de la companyia d’exploradors audiovisuals Insectrotròpics, acompanyats de la música atàvica i fascinant de Tullis Rennie i el duet Za! i l'escenografia de Jordi Queralt.

Espectacle inaugural Fira Tàrrega 2015.

Espectacle finalista al Premi de la Crítica Arts de carrer 2015

Crítica: Compra'm

11/09/2015

Consum de masses

per Manuel Pérez i Muñoz
No resulta una tasca senzilla articular un espectacle inaugural amb les característiques que requereix l'obertura de FiraTàrrega: grans dimensions i pressupost, auditori multitudinari de diferents nacionalitats, format exportable. Les solucions de concert de rock gegant sovint fan la seva aparició. És el cas de l'espectacle d'enguany, 'Compra'm', de la companyia Insectotròpics.

L'argument passa per una reinterpretació lliure de la clàssica narració de la caixa de Pandora. La història d'un personatge temptat amb les llums d'una societat del consum que desborda espectacularitat però que al accedir als seus requeriments, com passava quan s'obria la caixa del mite, es posa en marxa un seguit de desgràcies difícils d'aturar: desitjos impossibles de satisfer, permanent necessitat d'estímuls nous, obsessiu culte al cos, autodestrucció.

Tota aquesta visió apocalíptica s'articula per mitjà d'una dramatúrgia efectista i al mateix temps popular, rica en recursos visuals i poderosa en l'ús de noves tècniques de l'escena. Maquetes filmades i projectades com a fons d'escenografia, personatges que actuen davant d'un croma per barrejar-se o superposar-se amb diferents ambients artificials per mitjà de la realització de vídeo, pintura i música en directe; elements tots ells d'un espectacle que amb un gran repartiment arriba a crear imatges molt poderoses.

Barroca i crítica, la mescla musical, videogràfica, plàstica i teatral funciona com un tot i aquest és el principal punt a favor d'un espectacle que, a més, sap conservar sense perdre l'originalitat el punt d'accessibilitat que se li exigeix a un espectacle inaugural on concorre tota la ciutat de Tàrrega. Aquest any sí, bravo per la inauguració.