Compra'm

informació obraVídeo:
Vicenç Viaplana, Xanu, IEX
Intèrprets:
Mar Nicolás, Padi Padilla
Estrena:
Fira Tàrrega 2015, Fira Tàrrega 2015
Composició musical:
Tullis Rennie, Za!
Escenografia:
Jordi Queralt Suau
Direcció:
Insectotròpics
Companyia:
Vaca 35
Sinopsi:

"Compra’m" és una explosió de relats que neix d’un punt central: la història de la Capsa de Pandora. Partint del mite grec, l’espectacle aborda la possibilitat de redimir el món sota el perill de destruir tot allò que ens importa. Una reflexió sobre la felicitat, sobre com som i com aparentem ser. Una dualitat que marca els personatges, que cauen en la temptació de deixar de ser ells mateixos i que són convidats perversament a adquirir una felicitat falsa. Una reflexió profunda sobre la buidor de la societat de consum que ens consumeix dia a dia. Una producció multidisciplinària en live cinema de la companyia d’exploradors audiovisuals Insectrotròpics, acompanyats de la música atàvica i fascinant de Tullis Rennie i el duet Za! i l'escenografia de Jordi Queralt.

Espectacle inaugural Fira Tàrrega 2015.

Espectacle finalista al Premi de la Crítica Arts de carrer 2015

Crítica: Compra'm

11/09/2015

Una bona inauguració

per Aída Pallarès

Compra’m, el muntatge inaugural a càrrec d’Insectotròpics, és un macroespectacle sobre la felicitat i les entranyes de la societat de consum. Un viatge psicodèlic de cinema en directe inspirat en el mite de Pandora que ens permet veure, alhora, la preparació i el resultat final: Els actors, amb dos cromes i tres càmeres, interpreten unes escenes que veiem en directe a través d’una gran pantalla. Tot això sense tenir en compte els músics i, evidentment, l’art plàstic, marca habitual de la casa. El resultat és un bon muntatge on, si bé en algun moment la forma es menja el fons, no deixarà indiferents als espectadors.

I el més important: Insectotròpics han demostrat que tenen la maduresa suficient per inaugurar un festival. Repte superat.