Die 120 Tage von Sodom

informació obraIntèrprets:
Noha Badir, Remo Beuggert, Gianni Blumer , Matthias Brücker, Nikolai Gralak, Matthias Grandjean, Julia Häusermann, Sara Hess, Robert Hunger-Bühler, Dagna Litzenberger Vinet, Michael Neuenschwander, Matthias Neukirch, Tiziana Pagliaro, Nora Tosconi, Fabienne Villiger
Dramatúrgia:
Stefan Bläske, Gwendolyne Melchinger
Escenografia:
Anton Lukas
Vestuari:
Anton Lukas
Il·luminació:
Christoph Kunz
Vídeo:
Kevin Graber
Ajudantia de direcció:
Manon Pfrunder
Companyia:
Schauspielhaus Zürich, Theater HORA, VVAA
Producció:
Schauspielhaus Zürich, Theater HORA
Autoria:
Elena Martín
Sinopsi:

El director suís Milo Rau, que ens va estremir amb Five Easy Pieces fa dues temporades, trasllada a escena els escrits del marquès de Sade i el cinema de Pier Paolo Pasolini. Un joc de la mirada entre realitat i ficció amb els actors de la Schauspielhaus Zürich i de Theater HORA, una companyia professional formada per persones amb discapacitat intel·lectual. Teatre polític d’investigació sobre la veritat, la bellesa i la bondat.

Crítica: Die 120 Tage von Sodom

25/02/2019

Milo Rau destapa el genocidi dels nostres dies

per Manuel Pérez i Muñoz

Si a l'«elit cultural» de Barcelona -com s'hi referia l'espectacle- li haguessin pronosticat que acabaria la nit de divendres al Lliure assistint a un al·legat antiavortista, molts no haurien donat crèdit. Així és el teatre del suís Milo Rau, incòmode i relliscós, punyent. Mentre sacseja el panorama europeu amb el seu Manifest de Gant -que prohibeix les adaptacions literals de textos clàssics- continua provocant controvèrsia allà on es presenta. I caram si ho aconsegueix.