Dot

Familiar | Nous formats

informació obra



Companyia:
Maduixa Teatre (País Valencià)
Direcció:
Juan Pablo Mendiola i Mamen García
Intèrprets:
Laia Sorribes i Joaquin Collado
Composició musical:
Damián Sánchez
Escenografia:
Joan Santacreu
Vestuari:
Joan Miquel Reig
Il·luminació:
Juan Pablo Mendiola
Producció:
Maduixa Teatre SL
Dramatúrgia:
Juan Pablo Mendiola
Coreografia:
Mamen García
Vídeo:
Nirvana Imatge
Sinopsi:

Dansa, teatre, arts plàstiques i les tecnologies més noves es combinen en un espectacle familiar que s’inspira en l’univers de Sol Lewitt, un artista lligat al conceptualisme i el minimalisme.

Altíssima i ben blanca. Així és la paret de la qual té cura la Laia. En el moment que detecta la taca més petita, la fa desaparéixer de seguida. Però tot està a punt de canviar amb l’arribada del Dot. I és que, amb ell, la Laia emprendrà un viatge a través de la música i el color, un viatge en què només els caldrà unir els punts per  descobrir un univers màgic. La gran paret blanca s’omplirà de color, igual que les obres de Lewitt, un creador nord-americà molt lligat al minimalisme que està considerat un dels pioners de l’art conceptual. Una de les seves obres, el mural Splat, penja d’una de les parets del vestíbul de CaixaForum.

Dóna vida al seu món de colors Maduixa Teatre, una companyia de Sueca (València) que ha portat a escena espectacles familiars com Ras!, inspirat en l’obra de Joan Miró, i Consonant, sobre el món del poeta Joan Brossa. 

Edat recomanada: de 3 a 6 anys

Finalista als Premi de la Crítica 2014 en la categoria d'espectacle teatre familiar.

Crítica: Dot

29/07/2014

Alícia al segle XXI

per Iolanda G. Madariaga

Divertit i poètic, Dot deixa embadalit a tot tipus de públic. L'aparent senzillesa de la proposta s'explica en funció del públic a qui preferentment es dirigeix l'espectacle: l'exigent públic infantil. Dot utilitza conceptes bàsics (s'inspira en el conceptualisme i minimalisme de l'artista Sol Lewitt) explicats a partir del gest i del moviment, la llum, el color i les formes geomètriques més simples. La Laia (Laia Sorribes) té cura de la seva paret blanca, s'ocupa que no hi hagi cap taca, cap mosca "pesada" que trenqui la seva blancor... el personatge de Dot (Joaquin Collado) arriba al món de la Laia per descobrir-li les infinites possibilitats de formes i colors que pot contenir la seva paret. Des d'un petit punt blau, la Laia entra en el món d'en Dot i, entre tots dos, construiran un altre encara més ric i divers. Darrera la paret hi ha tot un univers per descobrir, la imaginació i les ganes de jugar els guiaran en aquesta descoberta. La música de Damián Sánchez -una composició que parteix de diferents referents populars- i la dansa -direcció coreogràfica a càrrec de Mamen García- són part fonamental de l'espectacle. Però, entre tots els elements teatrals en joc, destaca el disseny de vídeo (Nirvana Imatge) i audiovisuals (Bea Herráiz): els dos actors/ballarins interactuen amb les formes i colors projectats i la gran pantalla  -translúcida- esdevé una complexa escenografia canviant que assoleix el rang de personatge. Joan Pablo Mendiola (director i dramaturg) ha convertit la interacció en un autèntic diàleg entre la tecnologia dels mitjans audiovisuals i la forma artesana del teatre. Aconsegueix moments d'autèntica màgia teatral, troba un fil argumental senzill per servir-lo amb una sofisticada xarxa de recursos audiovisuals. El ritme es va accelerant i en Dot i la Laia entren en un transformat món d'Alícia. De nou, la paret blanca... tot ha canviat, però, per a la Laia. Dot és un viatge al país de la imaginació del que tots, petits i grans, en podem sortir més rics.