El pare de la núvia

informació obraDirecció:
Joel Joan
Adaptació:
Hector Claramunt, Joel Joan
Intèrprets:
Joan Pera, Maife Gil, Pep Sais, Anna Carreño, Oriol Casals, Marc Rius, Sergi Vallès
Sinopsi:

En Francesc Ramon Pujols-Pinyol, mestre galeter i artífex de la marca global de les Galetes Pujols-Pinyol, està d'enhorabona. La Meritxell, la seva única filla, està a punt de casar-se amb el Bernat, un noi com cal i que és la nineta dels ulls d'en Francesc Ramon. El gendre ideal.

Endut per l'emoció, el Francesc Ramon ha organitzat el “bodorrio” del segle. Ha convidat a amics, coneguts i desconeguts, contractat a la millor companyia de circ per a la canalla, l’orquestra simfònica més important de casa nostra per amenitzar la vetllada i l’empresa de pirotècnia més reconeguda del país per a la traca final.


Però tot agafa un gir inesperat quan, el dia abans del casament, en Francesc Ramon descobreix amb espant que la mare del seu futur gendre va ser una antiga amant seva i que va parir al Bernat, el seu futur gendre, nou mesos després de la seva última infidelitat… El pitjor malson del Francesc Ramon és a punt de fer-se realitat: i si resulta que els nuvis són també germans?

Crítica: El pare de la núvia

07/01/2021

Un Joan Pera en estat pur

per Ferran Baile


Clàssica comèdia d´embolics.

Escrita per en Joel Joan i Héctor Claramunt (els autors de la modèlica i divertidíssima Escape-room), han feta a la mida del gran i entranyable actor Joan Pera, un dels mestres de l´ escena catalana i un autèntic geni de la comèdia.


Una sit com teatral

A l´estil d´una sit com televisiva (comèdia de situació i-o d´embolics), marcant les transicions-cortines televisives, que son molt ràpides, amb el corriment de cortina teatral, més lenta i contemplativa, Joel Joan (gran coneixedor del tema, Plats Bruts, Porca Miseria, El crack), l´ha dirigit comptant amb la complicitat d´un repartiment que combina veterans i joventut amb notable encert.


Típic argument ple de sorpreses

Joan Pera transformat en un magnat del món de la galeta catalana que ha aconseguit importà a l´estranger, família de l´alta burgesia catalana, ens brinda els moments més hilarants, molt ben secundat per un altre il.lustre veterà en Pep Sais. La boda de la seva filla díscola i anti-sistema, Anna Carreño, amb el jove comercial de la fábrica, xicot pulit, educat i eficaç, de l´agrat del pare, Oriol Casals, es complica amb l´aparició de l ´ex-parella de la noia, un “rockero” de poca “monta” i un penques de “cuidado”, Marc Rius. La mare que viu immersa en una bombolla mística-hippy-ioguística, es reserva el sorprenent cop final de l´obra (una altre il.lustre de l´escena catalana, Maife Gil).


Dins d´un marc adient

Tot passa a la luxosa casa (adient escenografia dissenyada per Marc Salicrú, amb la col.laboració de Mercè Lucchetti), d´en Francesc Ramón Pujols-Pinyol, fabricant de les galetes Pujol, la galeta catalana i al llarg de dos dies, just en els que està prevista la boda……si be no està clar qui serà el nuvi.   


Diversió assegurada per tota la família

El pare de la núvia, es un bon divertiment, molt adient per distreure´s sanament en aquests temps complicats que estem vivint. A més es pot veure i gaudir en familia, hi havien forces nois i noies de 12 i 14 anys, i també un bon nombre de gent jove.

Hom pensa que també seria una comèdia com anell al dit, per en Louis de Funés, així que no es pot descartar que pugui convertir-se en una pel.licula.


Text: ferranbaile@gmail.com

 

Trivial