El Petit Príncep, el musical

informació obraDirecció:
Àngel Llàcer
Direcció Musical:
Manu Guix
Composició musical:
Manu Guix
Escenografia:
Jordi Queralt i Tatiana Halbach, Desilence Studio
Il·luminació:
Albert Faura
So:
Roc Mateu
Caracterització:
Amadeu Ferré
Vestuari:
Amadeu Ferré
Coreografia:
Xavi Duch
Ajudantia de direcció:
Daniel J. Meyer
Producció:
Turruà Llàcer S.L., La Perla 29
Intèrprets:
El Petit Príncep, Àngel Llàcer, Elena Gadel /Diana Roig, Marc Pociello, Xavi Duch
Adaptació:
Marc Artigau i Àngel Llàcer
Sinopsi:

El musical "El Petit Príncep" és una història que coneixes des de sempre explicada d’una manera que mai has vist abans. L’espectacle que presenten Àngel Llàcer, Manu Guix i La Perla 29 combina música, cançons d’estils diversos, intèrprets, so de 360º i una escenografia visual espectacular (mappings, projeccions, animacions, ...) creada amb tots els detalls que transporta l’espectador des del desert fins a l’herba, passant per l’asteroide B 612, el planeta del rei o el món del geògraf. 

El musical "El Petit Príncep" és un espectacle creat per a nens de totes les edats, des dels 4 fins als 100 anys, que ens apropa d’una manera única a la narració de Saint-Exupéry.

Finalista als Premi de la Crítica 2014 en la categoria d'espectacle teatre familiar.

Crítica: El Petit Príncep, el musical

21/12/2014

Nou i emocionant viatge a l'asteroide B612

per Iolanda G. Madariaga

En algun moment de la nostra vida haurem d'acostar-nos al món de El Petit Príncep. L'espectacle musical que ens ofereixen Àngel Llacer i Manu Guix és una bona manera de trobar-nos o retrobar-nos amb aquest personatge que ha esdevingut una icona cultural. El text de Saint-Exupéry no només té tantes lectures com lectors, si no que multiplica aquestes pels diferents moments en que un sol lector pot atansar-s'hi. Aquest musical ha sabut conservar aquesta multiplicitat tot posant el focus en l'exploració del sentiment que la Rosa ha despertat en l'estrany infant que és el Petit Príncep. Però, respectuosos amb el text -també amb els dibuixos que l'il·lustren-, els artífexs d'aquest gran espectacle ens fan viatjar per tots  i cadascun els indrets que recorre el Petit Príncep per millor entendre el seu sentiment. Ho fan amb un senzill plantejament escenogràfic (Jordi Queralt i Tatiana Halbach) de sofisticada complexitat: sobris elements mòbils sobre l'escenari reflecteixen unes meravelloses projeccions obra de Desilence Studio que ens van traslladant de planeta en asteroide, del fred polar al jardí de les roses. Tot un espectacle d'imatge i so que compta amb l'extraordinària il·luminació d'Albert Faura. La música de Manu Guix és del tot adient al to i a l'esperit de l'espectacle amb un o dos temes que poden transcendir el mateix. Per bé que la música es serveixi enregistrada (l'esforç de producció per a una petita orquestra en directe seria, avui en dia, titànic), els intèrprets encaixen molt bé els seus temes. Àngel Llacer ha apostat molt fort amb aquesta proposta, però ho ha fet segur de comptar amb magnífics professionals lliurats al projecte. El mateix director encarna en escena l'aviador (alter ego de Saint-Exupéry), ho fa amb destresa i humilitat repartint el joc a la resta de l'elenc. Elena Gadel està magnífica encarnant la presumida i supèrbia Rosa, objecte de l'amor del protagonista. Guillem Martí, molt jove per la responsabilitat que comporta el seu paper de Petit Príncep, funciona bé com a cantant i està en el bon camí per esdevenir un bon actor. Xavi Duch (responsable també de la coreografia de l'espectacle) i Marc Pociello mostren la seva gran capacitat interpretativa desdoblant-se en la resta de personatges amb els que va topant el Petit Príncep en el seu viatge iniciàtic. Un viatge que, tard o d'hora, tots hauríem de fer i que començar-lo o refer-lo ara al BARTS és una gran idea. 

Trivial