El Preu

informació obraTraducció:
Carme Camacho
Direcció:
Sílvia Munt, Sabine Dahrendorf
Intèrprets:
Pere Arquillué, Ramon Madaula, Lluís Marco, Rosa Renom, Hervé Costa
Escenografia:
Enric Planas
Vestuari:
Antonio Belart
Il·luminació:
Kiko Planas (aai)
So:
Jordi Bonet
Vídeo:
Raquel Cors, Daniel Lacasa
Ajudantia de direcció:
Daniela Feixas
Producció:
Grec 2016 Festival de Barcelona, Bitò Produccions
Estrena:
Grec 2016
Sinopsi:

En Víctor i l'Esther, la seva dona, convoquen el germà del primer, en Walter, a la casa on van viure amb els seus pares durant la infantesa. En Víctor és un policia que està a punt de retirar-se i el germà, un cirurgià d'èxit. S'han trobat perquè l'edifici s’ha d’enderrocar i esperen un taxador que els dirà el preu dels mobles de la família que encara omplen les habitacions.

Són a les golfes, examinant els objectes dipositats sota una capa de pols, però aquestes velles andròmines no són l'única cosa que hi ha a la casa: també hi ha una pila de records, fantasmes que faran pensar els protagonistes en com podrien haver estat les coses si, en cert moment, haguessin pres unes altres decisions.

Rosa Renom, finalista en la categoria d'actriu de repartiment. Premis de la Crítica 2016

Crítica: El Preu

08/07/2016

Una lliçó magistral de direcció i interpretació

per Pep Vila

Deú n'hi do la feinada que haurà tingut la directora de l'espectacle, Sílvia Munt, per coordinar tants pesos pesants de la interpretació: Rosa Renom, Ramon Madaula, Pere Arquillué i Lluís Marco.  I ho fa amb saviesa, donant.li un tempo i un temps a cadascun, i aconseguint el millor: cap d'ells destaca per sobre de l'altre i tots destaquen a la vegada. I molt. "El preu" és un bon text, una bona reflexió, i no hi han ni bons ni dolents, tots podem compartir una mica les raons del germà que es va quedar a cuidar el pare. I per què ho va fer. I per què l'altre va marxar per triomfar. O no. Esplèndid text, esplèndida posada en escena (amb una escenografia molt "equilibrada"), però per sobre de tot unes interpretacions excepcionals, sense histrionismes. El teatre català té grans intèrprets, de primera fila, però aquests quatre, i aquí en concret, són d'autèntica Champions League. "El preu" és una obra imperdible.